Brussels Airport verwacht 1 miljoen reizigers tijdens zomervakantie

Photo News
Het aanbod van bestemmingen vanop Brussels Airport breidt tijdens de zomervakantie verder uit. Van 100 bestemmingen begin juli gaat het naar 140 bestemmingen in augustus. Tijdens de maanden juli en augustus zou de luchthaven in totaal een miljoen reizigers over de vloer krijgen.

Van een normale zomer is er daarmee nog allerminst sprake. Ter vergelijking: tijdens de zomervakantie van vorig jaar maakten 5,3 miljoen passagiers gebruik van Brussels Airport, een record.

Sinds de heropstart van de luchthaven midden juni is er wel vooruitgang merkbaar. Zo zullen er morgen, op 1 juli, voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis weer meer dan 10.000 passagiers langskomen op een dag. Tegen eind juli zouden dat er 20.000 moeten zijn.

"Hoewel we deze zomer op een andere manier zullen beleven door de coronacrisis en het reisverbod naar bepaalde landen, voornamelijk buiten Europa, kan Brussels Airport toch opnieuw een groot en aantrekkelijk aanbod naar zonnige bestemmingen aanbieden", meldt Brussels Airport in een persbericht.

Op de luchthaven van Zaventem geldt een rist veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo wordt de temperatuur van elke reiziger gemeten met behulp van warmtecamera's, moeten reizigers vanaf 12 jaar een mondmasker dragen en is er handgel beschikbaar.

Lees ook:

REPORTAGE. Bang dat de maskers vallen: zo voelt het om met 180 passagiers van Brussel naar Rome te vliegen (+)

Is er al een reisverzekering die corona dekt? Kies ik beter een coronavoucher of een terugbetaling? De meest prangende reisvragen beantwoord (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jaak Casteleyn

    Mij gaan ze daar niet zien, ik vlieg vanuit Schiphol, meer directe vluchten en een puike bediening en vluchten een stuk goedkoper.

  • Johan Hendrickx

    Het zal eerder hopen zijn dan verwachten.