Brussels Airport in top 10 van duurste Europese luchthavens om taxi te nemen

REUTERS
Een taxiritje van de luchthaven naar het stadscentrum kost in Brussel tussen de 3 en 5 euro per kilometer. Brussels Airport staat daarmee op de zesde plaats in de top 10 van duurste Europese luchthavens om een taxi te nemen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse reiswebsite Vliegveldinfo.nl in samenwerking met AirMundo.com.

In het Airport Taxi Report Summer 2018 worden de taxitarieven van de 50 drukst bezochte Europese luchthavens naast elkaar gelegd. Het duurste vliegveld is Genève Airport, waar taxireizigers 5,67 euro per kilometer betalen. Ook de tweede plaats is, met Zürich Airport (5 euro per km), weggelegd voor een Zwitserse luchthaven. De top vijf wordt vervolledigd door de luchthavens in Kopenhagen, Nice en Düsseldorf. De vijf goedkoopste vliegvelden van Europa liggen allemaal in Turkije.

Gemiddeld kost een taxiritje van luchthaven naar stadscentrum in Europa 40 euro, zo berekenden de onderzoekers. Door de relatief lange afstanden naar hartje stad zijn de Londense vliegvelden in absolute bedragen het duurst. Daar betalen reizigers al gauw ruim 100 euro.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucien Mertens

  Niet enkel die van de luchthaven, een taxi nemen in dit land is pure luxe...

 • Frank Meynen

  is er in dit land "iets" wat niet duurder is dan in andere landen ???? het is platvloerse afzetterij over de ganse lijn in dit land met de talrijke "regeringen ???" op kop , de rest volgt hun voorbeeld !!!

 • Frank De Rycke

  Alles is hier duurder in dit landje ...ga maar eens lekker eten pfff

 • Marcel Vanderschoten

  Uber

 • Febe Chapin

  We zijn duurder dan Monaco qua verkeersprijzen.