Brussels Airport en Liege Airport duurst om te parkeren

BELGA
Parkeren op Belgische luchthavens wordt steeds duurder. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse website Vliegveldinfo.nl. De redactie onderzocht de prijzen van zestien luchthavens waar Nederlanders (en Belgen) gebruik van maken.

Vorig jaar waren de luchthavens van Oostende en Liege Airport (Luik) de enigen die significante prijsstijgingen doorvoerden. Bij Oostende ging het om een prijsstijging van 31%, in Luik werd het tarief met liefst 50% opgetrokken. Hierdoor steeg de gemiddelde prijs voor een week parkeren op een Belgische luchthaven naar € 77,70, aldus Vliegveldinfo.nl.

Het duurst is parkeren op Brussels Airport (99 euro per week), gevolgd door Liege Airport en de Nederlandse nationale luchthaven Schiphol (Amsterdam). Charleroi staat op een zesde plaats. De goedkoopste Belgische luchthaven om te parkeren is die van Deurne (Antwerp Airport), met een tarief van 56 euro per week.

"Het gemiddelde inrijtarief voor een week langparkeren in Nederland is 60 euro, in België 78 euro en in Duitsland 47 euro", zegt onderzoeker Guus Wantia in De Telegraaf.

Het goedkoopst zijn de Duitse luchthavens Münster (27 euro per week) en Düsseldorf. Die vliegvelden zijn vooral bij Nederlanders in trek.

Het volledige onderzoek vindt u hier terug.

Liège Airport, de luchthaven van Luik.
BELGA Liège Airport, de luchthaven van Luik.