(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © BELGAIMAGE

Brussels Airlines wil activiteiten op 15 juni hervatten met beperkt aanbod

Na een vluchtopschorting van meer dan zeven weken plant Brussels Airlines de hervatting van haar commerciële activiteiten op 15 juni. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten. Afgelopen dinsdag meldde Brussels Airlines nog dat het 1.000 jobs wil schrappen. Morgen is een volgende vergadering met de vakbonden gepland. De procedure-Renault is inmiddels aangevraagd, melden de bonden.

16 reacties

 • Urban Vyaas

  8 maanden geleden
  9 miljard om Lufthansa Duits te houden en de Duitse belangen veilig te stellen tov 290 miljoen om een Belgische dochtermaatschappij in een kunstmatige coma te houden met evenveel inspraak in BA als de Duitse regering heeft in de moedermaatschappij. Ze gaan nog groen lachen in de Wetstraat als dit voorbij gewaaid is, Die eurootjes kunnen beter besteedt worden. Beter Ryanair wat toestoppen in ruil voor een uitbreiding van hun activiteiten uit België. DAT is een ondehandelingsargument.
 • Gilbert Vermeersch

  8 maanden geleden
  Lufthansa, heeft de beste kaarten in deze onderhandeling, BA staat zwak toch zal De Croo het over een goede overeenkomst noemen zelfs indien er geld moet toegestopt worden.
 • Victor Vandesande

  8 maanden geleden
  Even deze bedenking : Brussels airlines betaalt in Zaventem ongeveer 28 € taksen per passagier. Ryanair in Charleroi 4€. Dus krijgt Ryanair 24 € staatssteun per passagier zonder dat iemand iets zegt . BA 10milj passagiers, Ryanair zowat 8 miljoen . Reken maar uit welk voordeel Ryanair krijgt.. of is het omdat Charleroi in Wallonie ligt dat dit mag ?
 • Jos Hill

  8 maanden geleden
  Opdoeken die handel dat vliegtuig gedoe heeft ons al genoeg geld gekost er zijn er meer dan genoeg vliegtuig maatschappijen.
 • Jacky GENESSE

  8 maanden geleden
  B A terug kopen en 100 % Belgisch maken !
 1. “Regering wil Brussels Airlines financieel steunen maar eist eerst garanties van Lufthansa”

  “Regering wil Brussels Airlines financieel steunen maar eist eerst garanties van Lufthansa”

  Lufthansa-topman Carsten Spohr komt vrijdag naar Brussel om met de Belgische regering te spreken over de toekomst van Brussels Airlines. Dat heeft minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in ‘Terzake’. Als moederbedrijf speelt Lufthansa een cruciale rol in de toekomst van Brussels Airlines, dat dinsdag een zwaar herstructureringsplan aankondigde, waarbij duizend jobs op de tocht komen te staan. De federale regering lijkt bereid om Brussels Airlines financieel te steunen, zodat de luchtvaartmaatschappij de coronacrisis kan overbruggen. Maar daar moeten dan garanties van Lufthansa tegenover staan.
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wanneer mag je wél op reis?
  Play
  Uitgelegd

  Wanneer mag je wél op reis?