Brussels Airlines voert morgen alle vluchten uit en stuurt ook twee lege vliegtuigen naar Tunesië om 350 gestrande reizigers op te halen

Gedupeerde Thomas Cook-klanten op de luchthaven van Enfidha in Tunesië.
AFP Gedupeerde Thomas Cook-klanten op de luchthaven van Enfidha in Tunesië.
Brussels Airlines gaat morgen alle vluchten laten doorgaan. Eerder deelde de luchtvaartmaatschappij al mee dat ze ook de 350 vakantiegangers van Thomas Cook Belgium die normaal gezien vandaag uit Tunesië zouden terugkeren, morgen gaat ophalen. 

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal morgen in totaal 350 passagiers ophalen in de Tunesische stad Enfidha en op het eiland Djerba. Het gaat om de toeristen die er waren gestrand nadat datzelfde Brussels Airlines haar geplande vluchten voor vandaag had geschrapt omwille van de financiële problemen bij touroperator Thomas Cook België.

De luchtvaartmaatschappij besliste de vluchten naar Enfidha en Djerba, volledig voorbehouden voor Thomas Cook-klanten, vandaag te schrappen omwille van "de moeilijke financiële situatie van Thomas Cook Belgium en het feit dat de touroperator zijn achterstallige betalingen van de laatste weken niet kan nakomen". Maar nu zal Brussels Airlines de passagiers die daardoor niet konden terugkeren naar België, morgen dus alsnog ophalen.

De maatschappij heeft daarover afspraken gemaakt met het Garantiefonds Reizen. "Er zullen twee vluchten ingelegd worden", aldus woordvoerster Maaike Andries. De vliegtuigen zullen leeg naar Tunesië vliegen en met samengeteld 350 reizigers terugkeren.

Brussels Airlines laat morgen alle vluchten doorgaan. Het gaat om “mixed flights”, waarop een deel van de passagiers geboekt heeft bij de touroperator. Of die klanten zullen mogen opstappen, hangt af van de situatie bij Thomas Cook België, zegt de woordvoerster van Brussels Airlines. Maar voor de klanten die terugkeren van hun vakantiebestemming is er geen probleem, klinkt het nog.




4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dian Jans

  Dit is overmacht, en bij overmacht krijgen reizigers geen compensatie, hopelijk komen ze allemaal veilig thuis. En denk ook eens aan iets anders dan geld aub. Al die mensen die hun job kwijt zijn zeg .

 • Albert De Vries

  Ja, Brussels Airlines heeft zich (te laat) gerealiseerd dat ze onwettig bezig waren ("De luchtvaartmaatschappij besliste de vluchten naar Enfidha en Djerba, volledig voorbehouden voor Thomas Cook-klanten, vandaag te schrappen omwille van “de moeilijke financiële situatie van Thomas Cook Belgium en het feit dat de touroperator zijn achterstallige betalingen van de laatste weken niet kan nakomen”). De 350 reizigers kunnen hen een schadevergoeding vragen

 • Mark De vos

  Ze schrappen de vluchten omdat ze niet betaald zijn maar laten ze nu eerst leeg heen vliegen. Goed bezig b a.

 • Kees Huls

  Hopelijk dat door de ondergang van Cook Brussels Airlines niet in de problemen komt.