Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Brussels Airlines verwacht “heel drukke zomer”

De luchtvaart- en toerismesector hebben momenteel erg te lijden onder de omikronvariant van het coronavirus, maar over het zomerseizoen — dat op 27 maart start — is Brussels Airlines wél optimistisch. De luchtvaartmaatschappij bereidt zich voor op een heel druk zomerseizoen. Brussels Airlines zal tijdens de zomerperiode 85 bestemmingen aanbieden, met de focus op vakantieoorden. 

 1. “De Canarische eilanden vallen niet onder het btw-stelsel”: waar moet je rekening mee houden als je er een tweede verblijf wil kopen?
  PREMIUM

  “De Canarische eilanden vallen niet onder het btw-stel­sel”: waar moet je rekening mee houden als je er een tweede verblijf wil kopen?

  Niet alleen streek het tv-programma De Mol er dit jaar neer, de Canarische eilanden zijn ook erg populair bij Belgen die op zoek zijn naar een tweede verblijf in de zon. Opvallend is dat er beduidend minder fiscale lasten zijn op de eilanden dan op het Spaanse vasteland. Zo betaal je slechts 7 procent op een nieuwbouw tegenover 21 procent op vasteland. Maar is dat wel altijd voordeliger? Onze geldexpert Michel Maus geeft advies.
 2. Luchtvaartmaatschappijen claimen al 1 miljoen annuleerschade bij Schiphol, ook komend weekend grote drukte verwacht

  Luchtvaart­maat­schap­pij­en claimen al 1 miljoen annuleer­scha­de bij Schiphol, ook komend weekend grote drukte verwacht

  Luchtvaartmaatschappijen gaan de schade van annuleringen die ze op verzoek van Schiphol deden, verhalen op de Nederlandse luchthaven. Dat zei de voorzitter van Barin, de organisatie van vliegmaatschappijen die in Nederland actief zijn. Ook komend weekend zal de luchthaven van Schiphol “alle zeilen bij moeten zetten” om de drukte het hoofd te kunnen bieden, zegt een woordvoerder. De grote problemen worden mede veroorzaakt door personeelstekorten.