Brussels Airlines schrapt volgende maand 105 vluchten door het wegvallen van Thomas Cook

20% korting op vluchten naar zonnige reisbestemmingen

REUTERS
Brussels Airlines zal vanaf 10 oktober en tot het einde van die maand in totaal 105 vluchten schrappen door het wegvallen van de reizen van touroperator Thomas Cook. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij vandaag gezegd.

Het gaat om vluchten van en naar typische vakantiebestemmingen, zoals de Griekse eilanden en de Canarische Eilanden, die voor 80 procent gevuld werden met vakantiegangers van Thomas Cook. 

Alternatieve vlucht of terugbetaling

Maar de beslissing heeft ook gevolgen voor zowat 3.500 passagiers van Brussels Airlines zelf, zegt woordvoerster Maaike Andries. Voor hen zal een oplossing worden gezocht, in de vorm van een alternatieve vlucht of een terugbetaling.

De woordvoerster preciseert dat de vluchten van en naar een aantal bestemmingen volledig worden stopgezet (zoals Rhodos, Djerba en Enfidha). Op andere bestemmingen wordt de frequentie verminderd. Nog volgens Brussels Airlines vertegenwoordigen de geschrapte vluchten maar 2 procent van alle vluchten van de maatschappij in die periode. 

Korting

In een persbericht kondigt Brussels Airlines vandaag overigens een korting aan op haar vluchttarieven tot eind oktober naar verschillende zonnige reisbestemmingen. 

“Brussels Airlines betreurt dat veel Belgen hun vakantieplannen in het water zagen vallen nadat Thomas Cook Belgium/Neckermann zijn activiteiten stopzette. Brussels Airlines, die het merendeel van de vluchten voor Thomas Cook uitvoerde, heeft daardoor momenteel extra beschikbaarheid op vluchten naar populaire vakantiebestemmingen”, zo klinkt het. 

Brussels Airlines betreurt dat veel Belgen hun vakantieplannen in het water zagen vallen. Om een vakantie toch nog mogelijk te maken, biedt de luchtvaartmaatschappij 20% korting op haar vluchttarieven tot eind oktober.

Los van die geannuleerde vluchten, zullen er ook op heel wat andere vluchten van Brussels Airlines naar populaire vakantiebestemmingen zitjes leeg blijven. Die waren bestemd voor Thomas Cook-reizigers, maar deze namiddag werd beslist dat alle bij Thomas Cook geboekte reizen geannuleerd worden.

Om een vakantie toch mogelijk te maken, biedt de maatschappij 20% korting op haar vluchttarieven tot eind oktober. Vluchten kunnen gereserveerd worden met promo-code “INDIANSUMMER” op brusselsairlines.com. De korting is geldig voor vluchten tot en met 31 oktober naar Agadir, Alicante, Bologna, Dubrovnik, Faro, Fuerteventura, Funchal, Gran Canaria, Heraklion, Lanzarote, Lissabon, Marrakech, Malaga, Milaan, Porto, Rome, Turijn, Tenerife en Toulouse.

“Brussels Airlines herinnert de getroffen Thomas Cook-gasten die niet konden reizen eraan dat ze contact kunnen opnemen met het Garantiefonds Reizen voor een terugbetaling van hun oorspronkelijke reispakket”, besluit het bericht.

Bekijk ook: Repatriëring gestrande Belgen komt op gang

Bekijk ook: Banken en verzekeraars betalen factuur Thomas Cook
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dian Jans

  Het zijn alleen de vluchten van Thomas Cook die gecanceld zijn, veel andere vluchten gaan wel door, zoals de vluchten die gecharterd zijn door andere touroperators, waaronder prijsvrij. Be .Die vluchten gaan allemaal door .

 • Dirk Bytebier

  Gaan we ervan uit dat brussels Airlines in onderaanneming werkte voor Thomas Cook , we zouden er moeten van uitgaan de een zijn dood is de ander zijn brood

 • louis van hoeylandt

  Gunnar Aers , voor het geld dat je betaald voor een all in , waar je normaal goed behandeld word redelijk eten krijgt , warm weer zwemdok enz enz , kan je niet gaan kamperen , al eens gekeken wat een nacht op een camping kost met een tent ,hotel is veel goedkoper

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Elke Claes, als de mensen hun auto moeten nemen op reis kost dit meer voor het klimaat dan met het vliegtuig!

 • gustaaf Van Bever

  Het is nooit meer geworden wat het was na SABENA....Was de trots van Belgie en verkocht aan de Zwitsers die het compleet hebben leeg gezogen Dat had nooit mogen gebeuren..