Brussels Airlines gaat vanaf kerst vluchten voor TUI uitvoeren

Photo News
Touroperator TUI, de grootste concurrent van het failliet verklaarde Thomas Cook, gaat samenwerken met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Vanaf de kerstvakantie zullen de eerste vluchten worden uitgevoerd onder een vluchtnummer van TUI fly.

Om aan de marktvraag te kunnen voldoen, doet TUI regelmatig een beroep op andere luchtvaartmaatschappijen zodat de vluchtcapaciteit van TUI fly wordt uitgebreid. Een Airbus A320 met 180 stoelen zal de bestaande capaciteit nu versterken.

De door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten gaan in de beginfase richting de Middellandse Zee. Aanvankelijk zullen 14 bestemmingen met Brussels Airlines worden aangevlogen : 6 in Spanje, 3 in Griekenland, 2 in Turkije en een in Marokko, Egypte en Bulgarije. Andere bestemmingen kunnen later nog worden toegevoegd.

In de periode van december tot oktober zijn de vluchten voornamelijk voorzien tijdens het weekend. Tijdens de maanden juli en augustus zal Brussels Airlines twee vluchten per dag uitvoeren voor TUI fly. De bemanning zal bestaan uit piloten van Brussels Airlines en cabinepersoneel van zowel Brussels Airlines als TUI fly.

“We zijn zeer verheugd over deze samenwerking met de collega’s van Brussels Airlines en we verwelkomen deze belangrijk samenwerking voor de Belgische sector. Deze extra vluchten zullen ons toelaten om onze reizigers een ruimer aanbod aan te bieden”, zegt Erik Follet van TUI Benelux. Volgens Brussels Airlines zal de samenwerking voor de vakantiegangers “een kwalitatieve reiservaring creëren”.

Stijging in aantal boekingen

TUI zag eerder maand al een opmerkelijke stijging in het aantal boekingen voor de krokusvakantie, de paasvakantie en de zomervakantie. Voor de krokusvakantie werd er bij TUI 34 procent meer geboekt dan vorig jaar. Voor de paasvakantie doen de boekingen voor skivakanties het goed, die gaan er met 25 procent op vooruit. Voor de zomerperiode is er een toename van 16 procent. Dat had wellicht deels te maken met het faillissement van Thomas Cook.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric De Bel

  Patrick Vandeputte. Groot gelijk. Brussels Airlines kwalitatieve maatschappij waar ik al dikwijls mee heb gevlogen. Zij moeten zeker niet onderdoen voor anderen. Idd, goed voor de werkgelegenheid deze samenwerking.

 • Eric De Bel

  Patrick Vandeputte. Groot gelijk. Brussels Airlines kwalitatieve maatschappij waar ik al dikwijls mee heb gevlogen. Zij moeten zeker niet onderdoen voor anderen. Idd, goed voor de werkgelegenheid deze samenwerking.

 • stefan leysen

  Erik Laenen. Ik vlieg geregeld met TUI en ik moet je eerlijk zeggen, ik heb nog maar 1 keer een vertraging gehad en we werden daar goed op voorhand van op de hoogte gebracht, we werden ook met een luxebus naar een 4 sterren hotel gebracht om daar aan het avond diner aan te schuiven met heel voortreffelijk eten. Nadien werd er een orkest aangevoerd om het de mensen aangenaam te maken, dat hotel arona gran op Tenerife is niet van de minste. ik ben een heel tevreden klant van deze maatschappij.

 • Patrick Vandeputte

  Nols, precies of de vliegtuigen van Brussels Airlines slechter zijn dan die vliegtuigen van Oost Europese maatschappijen die TUI charterde. NOT. En deze beslissing van TUI is nog voordelig voor de binnenlandse werkgelegenheid ook.

 • luc Cuypers

  Eindelijk eens goed nieuws uit die hoek . Hopelijk gaan de bagagebanden en bonden en de verkeersleiding niet opnieuw staken . Er is nog hoop . Voor zolang het duurt want groen wil ons allemaal thuis in onze zetel laten vakantie vieren .