De beslissing zorgde dit weekend voor een stormloop van Britse toeristen die vervroegd naar huis terugkeren.
Volledig scherm
De beslissing zorgde dit weekend voor een stormloop van Britse toeristen die vervroegd naar huis terugkeren. © EPA

Britse toeristen keren vervroegd terug uit Portugal om quarantaine te vermijden

ReizenBritse toeristen hebben massaal hun vakantie in Portugal vervroegd stopgezet om te ontsnappen aan een 10-daagse quarantaine bij hun terugkeer. Groot-Brittannië besliste enkele dagen geleden om Portugal vanaf dinsdag uit de lijst te halen met veilige landen om naartoe te reizen. “Zeer teleurstellend en duur”, klagen reizigers.

0 reacties

 1. Met ‘de vlieger’ naar Lloret, met 10 in een villa in Albufeira: jongeren boeken massaal reisjes naar feestbestemmingen
  PREMIUM

  Met ‘de vlieger’ naar Lloret, met 10 in een villa in Albufeira: jongeren boeken massaal reisjes naar feestbe­stem­min­gen

  Een villa in Albufeira voor 10: volzet. Een ‘afstudeerreis’ naar Lloret de Mar? 700 achttienjarigen schreven zich al in. Reisorganisaties voor jongeren zien de boekingen naar Spaanse, Griekse en Portugese bad- en nachtsteden exploderen. Een tikkeltje “onverwacht” is het allemaal, want het is lang niet zeker dat nachtclubs opengaan en jongeren hun prik hebben. Zo anders gaan jongeren op reis in het bijna post-coronatijdperk.
 2. Rush op vakantiewoningen komt op gang: “Jammer dat we maar één vakantiehuis hebben. Waren dat er 100, ze waren ook allemaal verhuurd”
  PREMIUM

  Rush op vakantiewo­nin­gen komt op gang: “Jammer dat we maar één vakantie­huis hebben. Waren dat er 100, ze waren ook allemaal verhuurd”

  Grijze wolken die voortdurend de zon verdringen, hevige regenvlagen en kwik dat ver beneden kamertemperatuur blijft: het rotweer als ultieme duw richting vakantiebestemming. Touroperators en verhuurders van vakantiehuisjes zien vooral sinds afgelopen weekeinde een storm aan boekingen. Wat we allemaal boeken en waar. Alvast dit: “Het Franse vakantiehuisje met privézwembad voor komende zomer wordt stilaan schaars.”