EPA
Volledig scherm
© EPA

Britse toeristen in paniek nu TUI plots niet meer naar Spanje vliegt: “Snel een vlucht, we willen hier niet vast komen te zitten”

Britse toeristen die naar Spanje geweest zijn en naar huis terugkeren, moeten weer veertien dagen in quarantaine blijven. De maatregel is om middernacht ingegaan. Reisonderneming TUI zette vluchten richting Spanje bijgevolg meteen stop. Volgens Spaanse media zijn heel wat Britten nu in paniek naar de luchthaven getrokken om naar huis te vliegen. “We willen snel een vlucht nemen, want we willen hier niet vast komen te zitten”, klinkt het.

18 reacties

 • robertrand walraedt

  1 jaar geleden
  In Spanje is het veiliger als bij ons, Spanje is gewoon vroeger begonnen met de tweede golf, niet vergeten dat België kampioen was per inwoners, tot Amerika ons inhaalde.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Op reis gaan. Uitgesproken naar het land waar het virus het hardst had toegeslagen. Waar het personeel zelfs op de vlucht sloeg en hele bejaardentehuizen met hun bewoners gewoon aan hun lot overlieten. Een verstandig mens begint daar toch niet aan. En blijft sceptisch bij de verklaringen van politici dat ze het virus onder controle hebben. Zeker als je weet dat ze de toeristenindustrie die goed is voor miljarden willen redden.
 • theo de laet

  1 jaar geleden
  Ze zijn vrijwillig en op eigen risico vertrokken, nu moeten ze maar in quarantaine en hun plan trekken om thuis te geraken. De reisbureau moeten ee niet gaan terughalen en hiervóór een speciale vlucht inleggen
 • Myriam Van Reck

  1 jaar geleden
  Eigen schuld wij mochten ook niet op verlof !
 • Rudy Meert

  1 jaar geleden
  Heb ik onlangs niet gehoord dat het in Spanje veel veiliger is dan bij ons ?
 1. Experte waarschuwt: “Spanje mogelijk getroffen door tweede virusgolf”
  Coronacrisis

  Experte waarschuwt: “Spanje mogelijk getroffen door tweede virusgolf”

  Een Spaanse deskundige inzake volksgezondheid vreest dat een tweede coronagolf over Spanje aan het rollen is. “Er zijn belangrijke uitbraken. Mogelijk gaat het om een tweede golf.” Sinds het einde van de noodtoestand op 21 juni gaat het aantal nieuwe besmettingen langzaam opnieuw omhoog in Spanje. Vooral in het noordoosten van het land, tegen de grens met Frankrijk, kleurt de coronakaart rood. De Franse premier Castex raadt landgenoten aan niet naar Catalonië te reizen. De autoriteiten hebben er inmiddels beslist om het nachtleven stil te leggen, meldt El Pais.