Britse tiener werd verdronken in Goa

UNKNOWN

Het vijftienjarig Brits meisje dat dood werd teruggevonden op een strand in het Indiase Goa, werd vermoord. Scarlett Keeling werd tot tien minuten onder water gehouden, zegt een wetsdokter na een tweede onderzoek. Het meisje zou ook zijn verkracht, meldt Sky News.

Goa
Het halfnaakte lichaam van Scarlett werd op het Anjunastrand gevonden op 19 februari. Het meisje verbleef bij haar 25-jarige vriend Julio Lobo, een gids in Goa. Ze werd het laatst gezien in een bar van het resort waar ze verbleef.

Tweede onderzoek

De politie zei aanvankelijk dat Scarlett verdronken was doordat ze drugs had genomen, maar de moeder van het meisje drong aan op een verder onderzoek. Daaruit blijkt dus dat ze werd verdronken, en dat de hoeveelheid drugs en alcohol in haar bloed te laag was om een coma of de dood te veroorzaken.

Doofpotoperatie
Moeder Fiona MacKeown, die op het moment van de moord op een andere plaats in het land verbleef, denkt dat de politie de moord wou verbergen. "Wie beschermen ze? Het zal wel iemand belangrijk zijn," zei ze. Ze beweert dat drugsdealers, politici en de politie samen de moord in de doofpot probeerden te steken. De vrouw is inmiddels ondergedoken na waarschuwingen van de lokale bevolking.

Aanhoudingen
De politie hield een man aan die wordt verdacht van het drogeren van Scarlett. Het gaat om Placido Carvalho, die 30 tot 35 jaar oud is. De 28-jarige Samson D'Souza wordt vastgehouden op verdenking van verkrachting. (sam)