Britse krant zet Gent in top tien van charmantste kerststeden

Een feeërieke kerstsfeer in Gent.
Thinkstock Een feeërieke kerstsfeer in Gent.
Nu de Sint in het land is, staat ook de kerstman stilaan te trappelen van ongeduld om zijn opwachting te maken. De gerenommeerde Britse krant 'The Guardian' heeft daar niet op gewacht om haar favoriete kerststeden op te lijsten. En ook Gent is van de partij.

Volgens het Britse dagblad is Gent zelfs een niet te missen stop tijdens een shoppingtrip met kerst. De stad heeft immers veel minder dan Brugge te lijden onder de gekende kerstdrukte, is minder mondain dan Antwerpen en toch kan Gent bezoekers bijzonder charmeren met uitermate gezellige cafés, middeleeuwse en neogotische architectuur en creatief design. "Gent heeft alles voor een fantastische citytrip tijdens de winter", vindt The Guardian.

Zo raadt de krant aan om eens in een kerk te eten (Parnassus aan de oude Houtlei) of om een glas Kerst Pater te drinken bij De Dulle Griet op de Vrijdagmarkt.

De andere favoriete steden van The Guardian tijdens de kerstperiode zijn: Lissabon, Rijsel, München, Kopenhagen, Ledbury, Glasgow, Wenen, Napels en Amsterdam.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Faes

  Als Antwerpenaar trek ik regelmatig naar Gent . Een fijne stad met veel gezellige mogelijkheden .

 • jef vermeulen

  Natuurlijk kom je naar Gent met de kerstdagen. Het logement is daar volledig gratis.

 • Michel Bossier

  Gent heeft die krant betaalt om dat te schrijven .ze moesten eens alles weten

 • Daniel Bauwens

  hebben ze het circulatieplan ook vernoemd? lol

 • Raphael Coryn

  Gent de stad van miserie ja.