British Airways, Lufthansa schrappen vluchten naar Caïro uit veiligheidsoverwegingen

REUTERS
British Airways schort omwille van veiligheidsredenen alle vluchten naar de Egyptische hoofdstad Caïro op gedurende zeven dagen. De Britse luchtvaartmaatschappij zegt dat de veiligheid van de passagiers en crews de grootste prioriteit is. Ook Lufthansa maakte zaterdag bekend vluchten vanuit Frankfurt en München op de Egyptische hoofdstad te schrappen, meldden Duitse media

British Airways zegt de komende dagen de veiligheid van het vliegen op Caïro opnieuw te beoordelen, maar geeft verder niet aan wat er precies aan de hand is. De luchtvaartmaatschappij zegt nooit in te gaan op veiligheidsmaatregelen. Ook Lufthansa schermt met veiligheidsredenen, maar hervat deze zondag al de vluchten naar Caïro.

 In een persmededeling zegt British Airways dat het nu een grondigere analyse zal voeren. Concrete elementen gaf het bedrijf niet en een woordvoerster wilde achteraf ook niet meer kwijt.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt in het reisadvies voor het land onder meer van "een verhoogd risico op terrorisme gericht tegen de luchtvaart". Er zijn bijkomende veiligheidsmaatregelen voor alle vertrekkende vluchten uit het Verenigd Koninkrijk richting Egypte. 

Alle vliegreizen, op uitzondering van noodzakelijke, naar badplaats Sharm-el-Sheikh op het Sinai-schiereiland aan de Rode Zee zijn afgeraden.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Annemie Declerck

    Lufthansa vliegt opnieuw naar Caïro !!

  • Herman Van den Bosch

    Het begin van een oorlog? Het zal in ieder geval geen conventionele oorlog zijn en nog verschrikkelijker dan de vorige 2 wereldoorlogen tezamen.