Ga naar de mobiele website
^ Top

Brexit laat zich voelen: Delta Air Lines snoeit in capaciteit naar Groot-Brittannië

AFP
Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines zet komend najaar het mes in haar vluchtaanbod. Vooral de capaciteit op routes van en naar Groot-Brittannië wordt teruggeschroefd. De Amerikaanse maatschappij verwijst daarbij expliciet naar de brexit.

Concreet verwijst Delta in een persbericht naar "de scherpe daling van het Britse pond en de economische onzekerheid na het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten". Ook speelt mee dat de periode waarin de luchtvaartbranche kon profiteren van extreem goedkope brandstof volgens Delta op zijn einde loopt.

Door hevige concurrentie staan de ticketprijzen onder druk. Voor Delta vertaalde dat zich afgelopen kwartaal in een daling van de omzet uit passagiersvervoer met 1,8 procent, tot een kleine 9 miljard dollar (8 miljard euro). De totale opbrengsten zakten met 2,4 procent tot ruim 10 miljard dollar.

De nettowinst daarentegen steeg met 4 procent tot 1,5 miljard dollar. Dat is mede te danken aan een daling van de brandstofrekening met een slordige 230 miljoen dollar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook was Delta minder geld kwijt aan een winstdelingsregeling voor het personeel.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug