Bonden Air France plannen nieuwe stakingen

AFP
Drie Franse pilotenvakbonden hebben nieuwe stakingen bij Air France afgekondigd voor 10 en 11 april. De bonden SNPL, SPAF en Alter besloten daartoe omdat de directie van Air France in recente besprekingen weigerde in te gaan op de eisen van de bonden voor een salarisverhoging.

De staking van 10 en 11 april is niet de enige die gepland staat. Ook op dinsdag 3 april en zaterdag 7 april staan werkonderbrekingen gepland. Afgelopen vrijdag en de vrijdag ervoor legden een deel van de piloten en het cabine- en grondpersoneel het werk ook al neer. In beide gevallen viel ongeveer een kwart van de vluchten uit.

Verschillende vakbonden eisen een loonsverhoging van 6 procent voor alle medewerkers van Air France. Ze stellen dat medewerkers nu nog nauwelijks meeprofiteren van de sterk verbeterde resultaten van de vliegmaatschappij. Het zusterbedrijf van KLM vindt die looneis onverantwoord en wil het geld liever steken in bijvoorbeeld nieuwe vliegtuigen.

Air France liet weten dat dinsdag naar verwachting circa driekwart van de vluchten zal doorgaan.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ineke Visser

  Typisch Frans KLM maakt winst en zij eisen dan loonsverhoging alweer want de laatste keer had alleen Air France een verhoging terwijl KLM aan het bezuinigen was. Hoe kan je een maatschappij kapot maken en hoe stom was de Nederlandse Overheid om hun ziel te verkopen aan de Fransen.

 • Mark Wijgers

  Destijds moest Sabena samengaan met Air France van de Franstaligen ... niettenstaande dat AF toen 4 miljard verlies leed ... nu is KLM het slachtoffer, onbegrijpelijk.

 • Robert van der Weiden

  Alwéér stakingen door het personeel van Air France... Hopelijk raakt de KLM (de enige verantwoordelijk voor de goede én positieve resultaten in de Air France-KLM groep) ooit verlost van dit compleet onbetrouwbaar zooitje ongeregeld! Samen met Delta Airlines zou dan ideaal zijn in de plaats van AF!

 • Jeff Smulders

  Het wordt tijd dat de reizigers een front gaan vormen tegen dit soort chantagemiddelen. Er zijn veel reizigers die afspraken hebben lopen en daardoor deze afspraken missen.Stel de bonden daar verantwoordelijk voor en start proefprocessen op Dat Air France een dispuut heeft met zijn personeel hoeft niet over de ruggen van de klant uitgevochten worden. Proefprocessen opstarten