De laatste 747-8 die Boeing gemaakt heeft, is een cargovliegtuig voor de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Atlas Air.
Volledig scherm
De laatste 747-8 die Boeing gemaakt heeft, is een cargovliegtuig voor de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Atlas Air. © AP

Boeing levert allerlaatste 747: “‘Queen of the Skies’ opende de wereld”

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft dinsdag het allerlaatste exemplaar van zijn jumbojet 747, te herkennen aan de 'bult' vooraan, geleverd. Het vrachtvliegtuig 747-8 werd aan de fabriek in Everett, in de staat Washington in het noordwesten van de Verenigde Staten, overhandigd aan de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Atlas Air.

  1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.