Binnenkort op citytrip naar Londen of andere bestemming in het VK? Let op: deze zaken mag u zeker niet vergeten / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Volledig scherm
Binnenkort op citytrip naar Londen of andere bestemming in het VK? Let op: deze zaken mag u zeker niet vergeten / AFP PHOTO / Justin TALLIS © AFP

Binnenkort op citytrip naar Londen? Let op: deze zaken mag u zeker niet vergeten

Door de brexit is sinds 1 oktober 2021 een internationaal paspoort verplicht voor wanneer u naar het Verenigd Koninkrijk wil. Al is dat niet het enige waar u rekening mee moet houden wanneer u erheen reist. Ook de huidige coronamaatregelen brengen een administratieve rompslomp met zich mee. Wij lijsten even op wat u zeker niet mag vergeten.

  1. Britten controleren strenger aan de grens, en dat gaan nu ook toeristen merken: "Commercieel en toeristisch is dit geen goede zaak voor het land”
    PREMIUM

    Britten controle­ren strenger aan de grens, en dat gaan nu ook toeristen merken: "Commerci­eel en toeris­tisch is dit geen goede zaak voor het land”

    De Brexit is al even een feit, maar een belangrijk gevolg voor reizigers naar Groot-Brittannië gaat pas in op 1 oktober: vanaf dan moet je een internationaal paspoort tonen aan de grens. Professor Europese politiek Hendrik Vos, financieel expert Pascal Paepen en reisexpert Johan Lambrechts leggen uit wat de gevolgen zullen zijn en geven praktisch advies: welke documenten en reisverzekering heb je nodig als je naar Groot-Brittannië wil reizen? En blijven het Europees rijbewijs en vaccinatiepaspoort geldig in Engeland?