Binnenkort anders en sneller boarden? Experiment op stoelvolgorde moet tijdwinst van 10 procent opleveren

REUTERS
Op de Londense luchthaven Gatwick wordt momenteel een experiment uitgeprobeerd met instappen op volgorde van stoelnummer. Dat moet het boardingproces sneller maken. Gatwick hoopt op een tijdwinst van 10 procent, melden Britse media.

Eerst stappen de passagiers in die een stoel bij het raam hebben, dan volgen zij die de middelste stoel hebben en dan de reizigers met een stoel aan het gangpad. Er wordt gewerkt van achteren naar voren. Maar ook andere manieren van boarden worden getest, bijvoorbeeld voor groepen die bij elkaar willen zitten. Voor hen is het sneller om in te stappen per stoelenrij.

De instapvolgorde wordt niet via het vaak onverstaanbare omroepsysteem bekendgemaakt, maar via een digitaal bord. Wie zijn instapmoment mist, moet wachten tot alle andere passagiers zijn gaan zitten.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georges Vande Velde

  “Onverstaanbare omroepsysteem” inderdaad ik maakte het mee het vliegtuig gemist door dit onverstaanbare systeem!

 • piet Van hamme

  Nog sneller? Waar gaat dit eindigen? En het volk loop gewoon mee als een kip zonder kop het liefst nog gratis vliegen of geld boven op krijgen.

 • Cecile Dalemans

  Wat gaat er dan gebeuren met je kinderen moet je ze dan alleen laten instappen ?????

 • Ludo Broeders

  Amai, wat een uitvinding, dat had een kleuter ook wel kunnen bedenken.

 • Jo Debacker

  Ha! Moeten ze goed zien hoe ze het toestel met baggage laden. Wat te veel gewicht achteraan en het toestel ligt op z'n gat. Is op Zaventem wel een paar keer gebeurd.