Betrapt: bemanning cruise kiepert vuilnis zomaar in zee

Screenshot YouTube
Op YouTube zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe een bemanningslid van een cruiseschip van MSC Cruises een onbekend aantal vuilniszakken in zee gooit. Een ex-collega van de man filmde de inbreuk en bezorgde de beelden aan blogger Jim Walker. Die publiceerde de opnames begin deze maand op de videosite.

Sluikstorten in zee is niet alleen schadelijk voor het milieu, het is ook een schending van het internationaal recht, schrijft Huffington Post. De beelden zouden gemaakt zijn op het cruiseschip 'Magnifica', eigendom van cruisemaatschappij MSC Cruises.

Volgens dat bedrijf wijzen de video's niet op een nieuw misdrijf, maar slaan ze op een incident dat eind vorig jaar al aan het licht kwam. Een bemanningslid van een cruiseschip dat van Italië naar Brazilië voer, dumpte toen een lading vuilniszakken voor de kust van het Zuid-Amerikaanse land. Een passagier op een hoger gelegen dek was getuige van de inbreuk en legde het voorval vast op video.

Onderzoek

De recent opgedoken beelden - die u hieronder kan bekijken - zouden enkel vanuit een andere hoek zijn gefilmd, klinkt het in een verklaring van MSC Cruises aan Huffington Post.

De Amerikaanse nieuwssite kon niet verifiëren of het inderdaad om hetzelfde incident gaat. De cruisemaatschappij zegt de beelden te onderzoeken, maar wenste verder geen commentaar te geven, omdat Braziliaanse autoriteiten het voorval van vorig jaar nog aan het onderzoeken zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.