De stad Termoli in de provincie Campobasso
Volledig scherm
De stad Termoli in de provincie Campobasso © Getty Images/iStockphoto

Ben je toe aan iets nieuws? Regio in Italië biedt nieuwkomers 25.000 euro om er zich te vestigen

Wil je eens andere lucht opsnuiven of gewoon je plekje verzekeren onder de zon, dan liggen de kansen voor het grijpen in Italië. Na de reeds gekende verkoop van huizen tegen de symbolische prijs van 1 schamele euro gooit een onderbevolkte regio in de Italiaanse laars het over een andere boeg: nieuwkomers krijgen een financiële tegemoetkoming van 25.000 euro.

 1. Tiffany (23) ziet in haar restaurant 80% minder klanten: “De mensen in België zijn volledig zot gemaakt met die code rood”
  PREMIUM

  Tiffany (23) ziet in haar restaurant 80% minder klanten: “De mensen in België zijn volledig zot gemaakt met die code rood”

  Tiffany ziet er vrolijker uit dan ze zich voelt. Ze heeft juist haar haar laten verven, platinablond. Het contrasteert mooi met haar knalrode kleed. Maar als ik vraag hoe het met haar gaat, begint ze met de harde feiten: “Ik heb juist twee van mijn drie personeelsleden moeten ontslaan. Mijn overgebleven collega - zij komt uit Noord-Ierland en heet toevallig ook Tiffany - werkt nog maar halftime. Voor de rest run ik mijn restaurant nu alleen en werk ik 14 à 15 uur per dag. Ik moet hier aanwezig zijn voor onze stamgasten, maar ik ben 80% van mijn seizoenscliënteel verloren. Kwamen hier op een gewone maandag - marktdag in Torrox - soms tot 300 mensen, dan zijn dat er nu nog 80. Van de overheid kreeg ik ter compensatie welgeteld twee maanden 800 euro. Daarna niks meer.”
 2. Neckermann vraagt 5 miljoen euro staatssteun: “Als die er niet komt, zal er eind dit jaar niet veel meer overschieten van onze sector”
  PREMIUM

  Neckermann vraagt 5 miljoen euro staats­steun: “Als die er niet komt, zal er eind dit jaar niet veel meer overschie­ten van onze sector”

  In de strijd om corona te overleven, vraagt reisbureauketen Neckermann 5 miljoen euro staatssteun aan. “Onze omzet is gekrompen tot 5 procent en we verwachten dat klanten pas volgende zomer weer boeken”, zegt CEO Laurent Allardin (44). “We verliezen 400.000 euro per maand en dat komt óók door hoe chaotisch de overheid deze crisis aanpakt.”
 1. 1 euro voor een (vakantie)huis? Deze idyllische Italiaanse dorpjes doen nog straffer en betalen jou geld om er te komen wonen

  1 euro voor een (vakantie)huis? Deze idyllische Italiaanse dorpjes doen nog straffer en betalen jou geld om er te komen wonen

  Vond je het recente aanbod om een huis voor slechts 1 euro aan te kopen op Sicilië al erg aanlokkelijk? Wel, misschien kan je best nog even wachten want de interessante Italiaanse vastgoeddeals volgen elkaar in sneltempo op. Het zijn promo’s om bij weg te dromen. Zo heeft het bergdorp Locana in Piëmont zelfs 9.000 euro over voor ieder gezin dat naar daar verhuist. Ja, u leest het goed. Maar daar stopt het niet. Het stadje Borgomezzavalle wil nog beter doen. Het geeft niet alleen woningen weg aan 1 euro, de gemeente betaalt ook nog eens 1.000 euro voor elke baby die er wordt geboren. Welke deal verkies jij?