Belgische toeristen weer welkom in Kroatië, zonder restricties

Thinkstock
Belgen mogen weer op vakantie naar Kroatië, zonder restricties. Dat heeft de Directie van de Kroatische Civiele Bescherming aangekondigd. 

Tot 30 juni konden reizigers uit bepaalde EU- en Schengenlanden, waaronder België, enkel naar Kroatië reizen op vertoon van een bewijs van geboekte accommodatie, boothuur of eigendom van onroerend goed. "Vanwege de gunstige epidemiologische situatie wordt Kroatië gezien als een van de veiligste zomerbestemmingen in het Middellandse Zeegebied. Buitenlandse toeristen weten hun weg naar Kroatië weer te vinden (...). De meeste toeristen kwamen uit Duitsland, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië", aldus het Kroatisch Verkeersbureau in België. 

Reizigers naar Kroatië worden wel verzocht om zich voor vertrek in te schrijven via 
entercroatia.mup.hr om lange wachttijden aan de grens te voorkomen. 

Lees ook: 

Op reis naar het buitenland? Dit moet je weten voor je naar deze Europese landen vertrekt (+)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sven Neirynck

    Graag want prachtig land, maar Oostenrijk waarschuwt zijn burgers over de toegenomen infectiegraad en de pers daar verwacht dat toeristen hun reis zonder vergoeding gaan geannuleerd zien.

  • Jules Vermeers

    De besmettingen nemen daar toe, het is niet de Belgische toeristen die welkom zijn, neen, het is het geld van de Belgische toeristen die welkom is en dat is niet hetzelfde.

  • Jan Flipkens

    Zeer vreemd , vandaag word Kroatië van de groene ( veilige ) lijst gehaald door de Sloveense overheid wegens teveel besmettingen . Belgen en Nederlanders zijn vanaf zaterdag weer welkom in Slovenië.