Groen, oranje of rood: wat de kleurencode van de reisbestemming ook is, de gemiddelde Belgische reiziger laat er zich nauwelijks door beïnvloeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Groen, oranje of rood: wat de kleurencode van de reisbestemming ook is, de gemiddelde Belgische reiziger laat er zich nauwelijks door beïnvloeden. © Joel Hoylaerts / Photo News

Belgische reizigers laten zich niet afschrikken door rode zone: "Van wie al geboekt heeft, haakt hoogstens één op de tien af"

Belgische reizigers laten zich niet meteen afschrikken wanneer hun vakantiebestemming plots oranje of rood kleurt op de coronakaart. Dat zeggen luchtvaartmaatschappijen en touroperators. “Van wie al geboekt heeft, haakt hoogstens één op de tien af. Nieuwe boekingen zijn wel minder talrijk.”

86 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Vooral veel blijven vliegen. Liefst naar verre bestemmingen zoals Bali. En er op een week meer doordraaien in decadente luxe tenten dan een modale Indonesiër op een jaar verdient. Zuhal toont hoe het moet. En dan beweren dat de Afrikaan maar moet stoppen met zijn papje te koken op wat kreupelhout omwille van de klimaatopwarming en de CO² uitstoot.
 • Dave Wils

  1 jaar geleden
  Ja uiteraard niet, we leven hier al 1,5 jaar in een rode zone, net als overal ter wereld, dus wat is het verschil om bang voor te zijn?
 • rik muylaert

  1 jaar geleden
  Het virus is een blijvertje dus ermee leren leven is de boodschap. En daar zowat iedereen al de kans gehad heeft om zich te laten inenten, wordt het tijd dat het normale leven hervat. Ik ben er zeker van dat iedereen ooit met het virus in contact zal komen, net zoals het normale griepvirus zal het blijven voor elke jaar voor enkele doden zorgen.
 • rudiger cloots

  1 jaar geleden
  Ik en mijn vrouw zijn tweemaal gevaccinneerd en wij vertrekken zeker naar Fuertaventura rood groen geel we liggen er niet wakker van.
 • Lucas De groot

  1 jaar geleden
  Als ze besmet terugkomen laten opdraaien voor de kosten plus een gigantische boete laten betalen. Ik ben het beu om voor die egoïste te moeten betalen.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Vertrekt Ryanair straks echt uit Zaventem? Luchtvaartmaatschappij roept personeel Brussels Airport bijeen voor “belangrijke update”

  Vertrekt Ryanair straks echt uit Zaventem? Luchtvaart­maat­schap­pij roept personeel Brussels Airport bijeen voor “belangrij­ke update”

  De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair heeft voor woensdagochtend al het personeel op Brussels Airport bijeengeroepen voor “een belangrijke update over de basis”, zo schrijft ‘De Tijd’. Die update heeft mogelijk te maken met de recente uitspraken van CEO Michael O’Leary, die er vorige week mee dreigde om de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij op Brussels Airport stop te zetten.