Belgische pretparken bekroond

TripAdvisor
Gisteravond zijn de European Star Awards voor pretparken uitgereikt door het Europese vaktijdschrift Kirmes & Park Revue. Zes prijzen gingen naar Belgische parken.

Met de prijzen wil het tijdschrift uitzonderlijke prestaties van pretparken onder de aandacht brengen. Het is al de vierde keer dat de prijzen worden uitgereikt. De jury bestond uit een dertigtal experts uit de sector.

Plopsaland De Panne kaapte de tweede plaats weg binnen de categorie "Europe's Best Family Parks", zo valt te lezen in het online raadpleegbare magazine. De attractie "De Grote Golf" van Plopsaland kreeg een zesde plaats in de categorie "Europe's Best Family Rides". Plopsaqua De Panne veroverde een achtste plaats binnen de categorie "Europe's Best Water Parks".

Voorts behaalde de attractie "The Forbidden Caves" van Bobbejaanland de eerste prijs in de categorie "Europe's Best New Attractions". De attractie "Sledge Hammer" van Bobbejaanland behaalde de vijfde plaats in de categorie "Europe's Best Attractions". De attractie "Challenge of Tutankhamon" van Walibi België ten slotte staat op de achtste plaats in de categorie "Europe's Best Dark Rides".