Belgische ondernemer lanceert luxueuze vluchten naar Ibiza

Een vliegtuig van het type Embrear 145, waarmee de luxueuze vluchten plaatsvinden.
Shutterstock Een vliegtuig van het type Embrear 145, waarmee de luxueuze vluchten plaatsvinden.
De Belgische luchtvaartondernemer Philippe Bodson lanceert een opmerkelijk initiatief. Voor 495 euro brengt hij je met een ‘private jet’ naar Ibiza. Het gaat om kleinere toestellen waarin de 30 tot 42 passagiers verwend worden. Het vertrek gebeurt vanuit private jet terminals.

Een opmerkelijk initiatief in tijden van corona, waarin de luchtvaartsector het zwaar te verduren heeft. “We gaan hiermee tegen alle bestaande trends in”, zegt de CEO van zakenvluchtoperator ASL in Het Belang van Limburg en De Tijd. De sector wordt immers vooral door lowcost gedreven.

“Onze vluchten zullen in de stijl van vroeger gebeuren”, zegt Bodson. “25 kg check-in bagage, lekkere maaltijden, champagne en andere dranken inclusief. “De toestellen zijn speciaal ingericht met extra beenruimte (12 centimeter volgens De Tijd, red.). Links van het gangpad is er telkens één zetel, en rechts twee. Je kan dus ofwel alleen, ofwel naast een bekende plaatsnemen.”

De tickets van Fly Executive kan je kopen vanaf 495 euro, voor een enkele reis. Bosdon wil er vanaf 4 juli onder de naam Flying Executive mee starten.

Lees ook:

Grenzen gaan open op 15 juni, dit zijn jouw opties per vakantieland (+)

Krijg ik mijn geld terug als ik niet durf reizen? En mag ik Spanje doorkruisen om naar Portugal te gaan? Alle vakantievragen opgelijst (+)

Terug naar het zuiden, deel 2: in dit hotel in Barcelona valt vooral op wat er niét is (+)
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Etienne De Pauw

  Bijna €1000 heen en terug voor zo een relatief korte vlucht, is wel vrij duur. Anderzijds zie je wel dat steeds meer maatschappijen minder (en betere) stoelen en extra service in hun vliegtuigen aanbieden voor uiteraard hogere maar best betaalbare prijzen. Business class dus, maar dan veel goedkoper. Zo heb je de keuze tussen low cost voor wie dat wenst, en comfort. Een goede zaak.

 • felix strackx

  Een zaak staat vast: vliegen is veel te goedkoop en al die low cost vluchten hebben het reizen er niet aangenamer op gemaakt. Vorig jaar met TUI van Tenerife gekomen. Ik was zo blij dat ik uit die koekendoos kon, verschrikkelijk, zo benauwd. Eerlijk, dan geef ik liever wat meer uit.

 • Marco Di Scarpa

  Een gat in de markt ontdekt. Eind jaren '70 en begin jaren '80 heb ik regelmatig met het toenmalige Sabena gevlogen. Dat was pas service! Warm eten opgediend in een porseleinen servies, echte glazen, voldoende beenruimte enz. En ik vloog nog maar in "economy". Je moet niet vragen hoe de service in "business" was. Nu moet het allemaal "low cost" zijn.

 • Jef Denijs

  Hopelijk kan zo'n idee overleven in corona tijden. De toekomst zal het uitwijzen.

 • raf peeters

  Eindelijk ,het is vandaag quasi onmogelijk te vliegen zoals het vroeger was ,kost wel iets meer ,maar daarvoor heb je wel vooral geen stress en aangename vlucht.