De Vlaamse Lieve en haar man zijn de enige bewoners van Suelves. Ze stonden vorig jaar een regionale tv-zender te woord.
Volledig scherm
De Vlaamse Lieve en haar man zijn de enige bewoners van Suelves. Ze stonden vorig jaar een regionale tv-zender te woord. © Screenshot YouTube

Belgisch koppel enige bewoners van Spaans spookdorp

Het moest ooit een prestigieus vakantiedorp worden, maar draaide door onder meer bouwfraude anders uit. Het gehucht Suelves in de Spaanse regio Aragón telt maar twee permanente bewoners, twee Belgen. Stromend water hebben ze niet en hun drinkwater moet elders gekocht, maar toch wonen Lieve en haar man er al meer dan vijf jaar.

5 reacties

 • Pieter De Ruyter

  2 weken geleden
  Aragon is mooi,de natuur in hun regio prachtig,maar toch iets te afgelegen voor mij.
 • Marcel Vanalderweireldt

  2 weken geleden
  Liever dàt, dan een eiland dat volgebouwd is met appartementsgebouwen. Het moet zalig zijn als je er zo kunt leven, back to the basics.
 • johan fransaert

  3 weken geleden
  Moet daar heel rustig wonen zijn stil en landelijk perfect.
 • Marianne Van den Lemmer

  3 weken geleden
  Lijkt mij wel tof!!
 • Karel Van der Merwe

  3 weken geleden
  Gewoon net als in Italie de huizen voor 1 Euro te koop aanbieden (mits ze worden opgeknapt). Dan loopt het wellicht storm, er zijn genoeg mensen die rust en iets 'off the grid' zoeken in plaats van drukte.
 1. Europa kleurt oranje: ook populaire vakantiebestemmingen zoals Provence, Côte d’Azur, Toscane en Barcelona niet langer rood
  Play
  63

  Europa kleurt oranje: ook populaire vakantiebe­stem­min­gen zoals Provence, Côte d’Azur, Toscane en Barcelona niet langer rood

  De kaart van Europa kleurt niet langer overwegend rood, maar oranje en dat heeft een grote impact op wie wil reizen. Als je terugkomt uit een oranje zone, moet je immers niet in quarantaine. Leuk om weten: er zijn ook enkele populaire vakantiebestemmingen bij, zoals de Provence, de Côte d’Azur, Toscane, het Griekse eiland Rhodos en Catalonië (met hoofdstad Barcelona).