De Spaanse eilanden, zoals Ibiza, blijven razend populair - code rood of niet.
Volledig scherm
PREMIUM
De Spaanse eilanden, zoals Ibiza, blijven razend populair - code rood of niet. © Getty Images

Belgen vluchten massaal voor de regen, maar welk land kies je nu best als je veel zon, weinig corona en niet te duur wil?

De komende twee weken moeten we in ons land geen mooi zomerweer verwachten en daarom boeken veel Belgen in allerijl nog een vakantie naar het zonnige zuiden. Andere mensen hebben omwille van de coronapandemie tot nu gewacht om te beslissen naar waar ze zouden trekken. Waar reis je de komende weken nu het best naartoe, als je veel zon en weinig corona wilt én niet te veel geld kwijt wil zijn? Onze redactie maakte de oefening.

72 reacties

 • Marie Rose Van der Haeghen

  1 jaar geleden
  Liever hier blijven dan tussen de bosbranden te gaan zitten .
 • Miguel Leboucq

  1 jaar geleden
  Costa Pelouse en daguitstapjes.
 • Jan Van Bavel

  1 jaar geleden
  Gewoon thuis blijven is het beste advies, toch ?
 • Eddy Hendrickx

  1 jaar geleden
  Sardinie rood ? Ik ben in Sardinie en hier is het helemaal niet rood. Van de 40 personen die in ziekenhuis in Olbia liggen zijn er 38 niet gevaccineerd ! Vaccinatie verplichten please !!
 • Hugo Janssen

  1 jaar geleden
  Curacao ! Altijd mooi weer, prachtige stranden, lekker eten , vriendelijke mensen , hotels in alle prijsklassen. Super leuke sfeer!
 1. 200 Belgen krijgen na uur wachten in vliegtuig via sms te horen dat vlucht uit Gran Canaria niet meer vertrekt

  200 Belgen krijgen na uur wachten in vliegtuig via sms te horen dat vlucht uit Gran Canaria niet meer vertrekt

  Zo’n tweehonderd Belgen zijn gisteravond laat gestrand op Gran Canaria. Ze zaten al een uur in het toestel te wachten toen ze plots een sms’je kregen van luchtvaartmaatschappij TUIfly: door een vertraging was het maximum aantal uren van de crew bereikt. Diezelfde avond nog terugvliegen naar Oostende zat er dus niet meer in. Gestrande reiziger Geert De Cuyper uit Geraardsbergen hekelt de late en onpersoonlijke communicatie van TUIfly. “Het gebrek aan menselijkheid is ontstellend.” Uiteindelijk bleek een probleem met de pushback truck aan de basis te liggen.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.