Belgen vliegen vaker ‘groen’

Een vrouw krijgt haar ticket op de luchthaven.
ThinkStock Een vrouw krijgt haar ticket op de luchthaven.
Steeds meer mensen storten spontaan een klimaatbijdrage als ze een vliegreis boeken. Dat meldt De Zondag. Bij de website Greentripper zijn in de eerste drie maanden van 2019 evenveel bijdragen gestort als in heel 2018.

Bij Greentripper kan iedereen een financiële bijdrage leveren om de CO2-uitstoot van een vliegreis te compenseren. Greentripper berekent die uitstoot op basis van de wetenschappelijk onderbouwde Carbone Bilan-methode. Om een ticket heen en terug naar Barcelona te compenseren, is bijvoorbeeld 12,1 euro nodig. De gestorte milieubijdrages gaan naar een CO2-reductieproject in een ontwikkelingsland. 

"In het eerste kwartaal van 2019 zijn bijna 1.200 boekingen gedaan, dat zijn er evenveel als in heel 2018. Mooi, maar we zijn er helaas nog lang niet", zegt Antoine Geerinckx, oprichter van CO2Logic, het Brusselse bedrijf achter Greentripper. 

Bewustwording

Als je weet dat Brussels Airport jaarlijks 24,8 miljoen reizigers ontvangt, zijn dat kleine getallen. "Maar er is duidelijk een bewustwording bij de reizigers", zegt Geerinckx. "Je mag niet vergeten dat klimaat voor velen een nieuw thema is. We hopen over enkele jaren een tiende van de Belgische reizigers te bereiken. Daarnaast willen we Belgische luchtvaartmaatschappijen overtuigen om met ons samen te werken.”
72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc werbrouck

  Een grote contradictie!!

 • Pieter De Ruyter

  Groen vliegen,hoe verzinnen ze het toch.

 • RONNY DE PETTER

  Wie verzint dit toch,Belgen liggen niet wakker van groen vliegen enkel de prijs telt.

 • eric maier

  Wat ze niet verzinnen om hun geweten te sussen. De co2 berekenen doen al vele firma's, he tis een pak de peon show met de zoveelste hoax. Het geld vloeit dus niet naar projecten waar de wetenschap echt alternatieve brandstof zonder uitstoot tracht te ontwikkelen. EN de reizigers denken intussen, ik reis groen want ik heb ervoor bijgedragen aan een firma die wat rekensommejtes maakt ? goed bezig.

 • Bob Boomer

  Laat me vooral niet lachen. Sommige politici willen dat er vaker groen gevlogen wordt en de klimaatbrosser, maar de meeste mensen die daarvoor de centen ophoesten willen enkel goedkope vluchten.