Belgen die naar Verenigd Koninkrijk reizen moeten veertien dagen in quarantaine

Trafalgar Square in Londen.
Photo News Trafalgar Square in Londen.
Het Verenigd Koninkrijk zet België op de lijst met quarantainelanden. Concreet betekent dat dat reizigers naar Groot-Brittannië gedurende veertien dagen zichzelf moeten isoleren. De maatregel gaat in vanaf zaterdag. Naast België moeten ook reizigers uit de Bahama’s en Andorra zich aan die regel houden. 

Reden is de heropflakkering van het aantal coronabesmettingen in ons land. De maatregel komt er volgens Sky News na een vergadering tussen hoogwaardigheidsbekleders uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Eerder waren ook Spanje en Luxemburg al op de lijst gekomen van landen die volgens Londen niet veilig zijn. Er zouden ook zorgen zijn omtrent Frankrijk en Malta.

Groot-Brittannië raadt ook alle niet-essentiële reizen naar België af, staat te lezen op de website van de Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • kerim aksu

  En wie controleert dan of die mensen effectief die 14 dagen in quarantaine doorbrengen niemand dus heeft het dan nut ik denk het niet dus stop met dat poppenkast

 • emiel wouters

  Mag ik deze dan eerst in België uitzitten. En moet ik daarvoor dan ook een certificaat invullen. En vinden wij dit dan ook op een of andere website, in België of de UK. En is dat dan ook in het Vlaams opgesteld.

 • Jan Marens

  Dus nog 2 dagen vrij rondgaan, als het echt belangrijk is dan zouden ze dit niet pas over 2 dagen doen, allemaal gewoon politiek spel die quarantaine

 • Piet Deroover

  Nogal logisch, maar het wel is alleen in onze grootsteden te doen.

 • Sjonny Martero

  En binnen drie weken gaan de scholen open?