Belgen boeken massaal vakantiehuis: “De angst om geen geschikte vakantiewoning meer te vinden, zit er duidelijk in”
Een vakantiewoning huren: ook in 2021 doen de Belgen dit massaal. De cijfers voor het voorjaar gaan hard. De zomermaanden volgen, vooral door de mogelijkheid tot gratis annuleren. De zomerboekingen voor de Belgische markt groeiden vorige week zelfs met 52 procent. Dat meldt Belvilla, marktleider in de Benelux en een van de grootste Europese spelers.
Delen per e-mail
De trend om veilig op vakantie te gaan in een vakantiehuis zet zich ook dit jaar verder. Dat betekent dat mensen nog altijd kiezen voor de veiligheid van hun eigen bubbel of selecte gezelschap. Met een eigen keuken spelen ze op zeker, niet wetende of de horeca open zal zijn. Een ruim huis met een tuin, een eigen zwembad, privacy… het biedt mogelijkheden in tijden waarin onze vrijheid beperkt is.
Al voor het uitbreken van de coronacrisis registreerde Belvilla een stijgende Europese trend om vakantiewoningen te boeken. Deze trend heeft zich sinds vorig jaar verder versterkt. De verhuurder ziet in de boekingen voor de week waarin Pasen valt een groei van 81 procent ten opzichte van vorig jaar.
“In de maand mei, meer specifiek in de week van Hemelvaart, is er al een groei van 86 procent tegenover vorig jaar. Voor de eerste week van juli is er nu al een groei te zien van 91 procent ten opzichte van 2020”, aldus Hanita van der Meer, Brand PR Director bij Belvilla. “Vorige week groeide het aantal boekingen met 47 procent voor de Belgische markt. De zomerboekingen voor de Belgische markt groeiden vorige week zelfs met 52 procent. De angst om geen geschikte vakantiewoning meer te vinden, zit er duidelijk in bij de Belgen.”
Opmerkelijk: er zijn zelfs al een flink aantal boekingen binnengekomen voor de kerstperiode van 2021, en dat in alle landen.
Populaire bestemmingen voor Belgen
De volgende bestemmingen zijn nu favoriet; maar als er meer grenzen opengaan, kan dit beeld snel veranderen:
Luxemburg – Luik – Namen – West-Vlaanderen – Salzburg (Oostenrijk) – Provence (Frankrijk) – Languedoc-Roussillon (Frankrijk) – Tirol (Oostenrijk) – Belgisch Limburg – Dordogne (Frankrijk) – Zeeland (Nederland).
Europa
Het is overduidelijk dat de boekingen voor vakantiewoningen in heel Europa elke dag stevig toenemen, wat nog maar eens bevestigt dat dit dé geprefereerde manier van reizen zal zijn in 2021. Toch staan de boekingen voor buitenlandse reizen nog niet op hetzelfde niveau als vorig jaar (dus in de periode toen er hier nog geen corona was). Belvilla verwacht dat deze resultaten snel zullen wijzigen zodra de maatregelen versoepelen.
Vakantiewoningen blijven de veiligste manier om te reizen en de meeste bestemmingen zijn bereikbaar met de wagen, stelt Belvilla. Algemeen blijven Spanje, Italië en Frankrijk de meest populaire bestemmingen voor Belgische, Nederlandse en Duitse reizigers.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Sparen Wat is de impact van de Europese Centrale Bank op uw centen?
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vorige maand beslist om haar rentetarieven te behouden en nog meer overheids- en bedrijfsobligaties aan te kopen. Spaargids.be bekijkt hoe die maatregelen ook een belangrijk indirect effect op de rentetarieven van uw spaarrekening hebben, én op de hypothecaire rente voor woonkredieten. -
PREMIUM
Enorm aanbod aan vakantiehuizen op internet: zo vis je er de beste uit
Dit najaar met de hele bende, neven en nichtjes, de bomma en de jongste baby incluis, op weekend? Dan is er niets zo handig als een grote villa, vakantiehuis of appartement. Maar hoe vis je er in de internetzee de mooiste uit, aan het beste tarief? Wij tippen de beste websites voor huizen doorheen heel Europa. -
Drie op de vier Belgen willen vakantiedagen opsparen voor later
Bijna drie vierde van de Belgen (73 procent) wil vakantiedagen of overuren opsparen om op een later moment in hun loopbaan te gebruiken. Meestal zouden ze die inzetten om sneller met pensioen te kunnen gaan. Dat blijkt uit een rondvraag van hr-dienstverlener Acerta bij 2.000 werkende Belgen. -
-
Sparen Gratis renovatiekrediet voor ingrijpende ‘groene’ verbouwingen: dit zijn de voorwaarden en alternatieven
Tegen 2050 zouden bijna alle woningen in Vlaanderen energiezuinig moeten zijn, maar dan moet wel eerst ongeveer 95 procent nog gerenoveerd worden. Om al die groene verbouwingen te stimuleren, geeft de Vlaamse overheid vanaf dit jaar een renteloze lening voor energierenovaties. Spaargids.be bekijkt de (soms strenge) voorwaarden én de alternatieven. -
München Piloot breekt start af omdat Nederlander (51) mondmasker weigert
Een piloot in Duitsland heeft de start van een vlucht afgebroken, omdat een Nederlander aan boord weigerde een mondmasker op te zetten. De gezagvoerder maakte rechtsomkeert naar een plek op de luchthaven van München waar vier agenten de Nederlandse passagier uit het vliegtuig haalden. -
Woningbrand voorkomen: hoe zit het met jouw kennis over brandveiligheid?
Het schrikbeeld van je huis dat in vlammen opgaat is hopelijk niet iets dat dagelijks door je hoofd spookt. Toch is het belangrijk af en toe wél stil te staan bij deze mogelijkheid. De brandweer dient immers niet enkel om katten uit bomen te redden, maar blust in ons land alleen al zo’n 10.000 branden per jaar. Met de juiste kennis en voorzorgen voorkom je dat ze moeten oprukken richting jouw adres. -
PREMIUM
Arbeidsexpert vertelt hoe je je verlof in 2021 kan verdubbelen: maak van 29 vakantiedagen 58 vrije dagen
De Belg heeft gemiddeld 29 vakantiedagen per jaar, extraatjes zoals anciënniteit en ADV-dagen meegerekend. Met een handig stukje puzzelwerk kun je daar makkelijk 58 vrije dagen van maken en zo je vrije tijd verdubbelen. Maar hoe doe je dat precies? Een arbeidsexpert legt uit.
5 reacties
PETER SEGHERS
FRANÇOIS GORIS
Christel Van de Venster
Dirk DE Bakker
branda van den berg