Belg trekt deze krokusvakantie zowel naar de zon als naar de sneeuw

Brussels Airport verwacht vrijdag 40.000 vertrekkers. (archieffoto)
BELGA Brussels Airport verwacht vrijdag 40.000 vertrekkers. (archieffoto)
De Belgen die er in de krokusvakantie, die vrijdagavond 1 maart van start gaat, tussenuit knijpen, kiezen ook dit jaar zowel voor zon- als skibestemmingen. 

Touroperator TUI merkt in de eerste plaats een stijging van het aantal pakketreizen (vlucht + hotel) met 10 procent op, in vergelijking met de krokusvakantie van vorig jaar. Van de TUI-klanten reist 55 procent met het vliegtuig naar de zon, 33 procent gaat skiën en 12 procent gaat op citytrip.

Egypte

Bij TUI is Egypte veruit de sterkste groeier onder de zonnige bestemmingen, waar tegenover vorig jaar dubbel zoveel mensen naartoe gaan. Het staat daarmee op plaats twee in de top vijf van populairste bestemmingen. Spanje staat op nummer één, Marokko op drie, Kaapverdië op vier en de Dominicaanse Republiek op vijf.
De populairste zonnige bestemmingen bij Neckermann/Thomas Cook zijn Tenerife op de eerste plaats, het Egyptische Hurghada op de tweede en Gran Canaria op de derde plaats. Ook meer exotische bestemmingen zoals Cabo Verde, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten winnen aan populariteit, net als de Malediven en de Dominicaanse Republiek.

Wat de sneeuwbestemmingen betreft ziet TUI meer dan de helft van zijn klanten naar Franse skistations trekken. Eén op de vier reizigers kiest voor de Oostenrijkse skigebieden, waardoor Oostenrijk de grootste groeier is onder de skibestemmingen. De top vijf ziet er zo uit: Frankrijk op één, gevolgd door Oostenrijk, Duitsland en Italië op respectievelijk de tweede, derde en vierde plaats, en Zwitserland op vijf. Bij Neckermann/Thomas Cook staat Oostenrijk op nummer één, al blijft Frankrijk ook populair. De citytrips gaan bij TUI net zoals vorig jaar vooral richting Londen, gevolgd door Parijs, Rome, Barcelona en Lissabon. 

Neckermann/Thomas Cook ziet citytrippers vooral vertrekken naar Rome en Barcelona, en noteert een stijging voor Lissabon en Boedapest. Zestig procent van de klanten van de touroperator vertrekt op zaterdag en 10 procent op vrijdag. Maar ook zondag wint aan populariteit, met bijna 30 procent vertrekkende klanten.   Brussels Airport verwacht vrijdag 40.000 vertrekkers, of zo’n 3.000 passagiers meer dan in 2018. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • piet devlieger

    Hopelijk blijven er toch nog een paar over om te betogen voor het klimaat.

  • Marleen Sauvillers

    Ik ben blij voor de mensen die op verlof gaan. Het zou spijtig zijn dat de tijd van vroeger terug komt dat aleen de rijke op verlof kunnen gaan.

  • Jef Smit

    Volgend weekend lekker weekje vertoeven in de Seychellen. De donkere winter afsluiten en de lente opgeladen ingaan.