Aziatische olifanten krijgen groter reservaat in Pairi Daiza

PHOTO_NEWS
Pairi Daiza heeft een vergunning gekregen om het reservaat voor zijn Aziatische olifanten uit te breiden. Dat meldt het dierenpark uit het Henegouwse in Brugelette maandag in een persbericht. Volgens Pairi Daiza kan daardoor een van de drie grootste reservaten voor Aziatische olifanten in Europa worden uitgebouwd.

Het reservaat, dat zal bestaan uit een groot territorium en een stal, zal zich net buiten het park bevinden. Het biedt de olifanten een oppervlakte van 23.000 vierkante meter of 2,3 hectare. Het huidige verblijf van de Aziatische olifanten, dat daar net naast ligt, staat bovendien ook nog altijd tot de beschikking van de dikhuiden, wat hen in totaal een oppervlakte van 32.350 vierkante meter geeft.

"Deze groene zone zal één van de drie grootste reservaten van Europa worden (samen met Londen en Sevilla), dat bestemd is voor Aziatische olifanten, een soort die 'in gevaar' is", meldt Pairi Daiza in een persmededeling.

De vergunning voor het gebied is volgens Pairi Daiza afgeleverd door Carlo Di Antonio, de Waalse minister van Ruimtelijke ordening en Dierenwelzijn.

Pairi Daiza neem actief deel aan het Europees programma voor de bescherming en reproductie van Aziatische olifanten.