Antwerpse Zoo neemt uitbating Blankenbergs Serpentarium over

De uitbating van het Blankenbergse Serpentarium, verenigd in de vzw Reptielenland Blankenberge, is overgenomen door de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA). Dat is de maatschappij achter de Antwerpse Zoo. Voor bezoekers van de educatief-toeristische attractie op de zeedijk in Blankenberge zal er weinig veranderen. Het Serpentarium, jaarlijks goed voor circa 65.000 bezoekers, zal in de toekomst over nog meer wetenschappelijke expertise kunnen beschikken.

De overname komt er naar aanleiding van de samenwerking voor de werken die momenteel in Blankenberge plaatsvinden. De huisvesting van een aantal reptielen wordt heringericht om opnieuw aan de normen te voldoen.

De Antwerpse Zoo wil via de overname gebruik kunnen maken van de expertise van het Serpentarium inzake de kweek en de verzorging van reptielen in gevangenschap.

In het Serpentarium kan de bezoeker kennis maken met onder meer kameleons, pijlgifkikkers, boomkikkers, wurgslangen, leguanen en skinken. De attractie beschikt bovendien over een zeer waardevolle collectie vogelspinnen en schorpioenen. (belga/ka)