Antwerpse ZOO had zeer goed jaar: 1.150.000 bezoekers, maar hitte drukt cijfers in Planckendael

In de herfst beviel gorilla Mayani . Volgende week kennen we de naam van het kleintje.
Jonas Verhulst In de herfst beviel gorilla Mayani . Volgende week kennen we de naam van het kleintje.
De Antwerpse ZOO kan terugkijken op een heel sterk 2018. Volgens woordvoerster Ilse Segers is het aantal bezoekers met vijf procent gestegen tot 1.150.000. In de voorbije decennia scoorde enkel  2009 met de geboorte van Kai-Mook nog straffer. Dierenpark Planckendael had last van de grote hitte in juli: ze stranden er na een recordjaar in 2017 nu op net geen miljoen bezoekers.

De Antwerpse Zoo schrijft de mooie cijfers toe aan verschillende factoren. Ilse Segers: “We vierden het 175-jarig bestaan met een musical, er is een gorillababy geboren (de naam kennen we trouwens volgende week, red.) en de infrastructurele vernieuwingen van de voorbije jaren spelen uiteraard ook mee.” Op één vlak heeft de Antwerpse dierentuin trouwens een absoluut record beet: 216.000 mensen hebben een abonnement. De aantallen stijgen volgens Segers al voor het dertiende jaar op rij. Ook de tentoonstelling China Light doet het opnieuw goed. Die loopt nog tot komende zondag en zal afklokken op een kleine 100.000 bezoekers.

In Planckendael was er overigens ook veel leed. Zo stierven twee volwassen olifanten en één van de kleintjes. Leeuwin Rani ontsnapte en moest worden gedood.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.