Exclusief voor abonnees

Amper nog plaats in Frankrijk: gaat prijs van vakanties nu omhoog? En zijn er regio's waar het minder druk is? Al uw vragen beantwoord

Een lavendelveld in de Franse Provence.
ShutterStock Een lavendelveld in de Franse Provence.
Frankrijk staat dit jaar afgetekend op nummer één als vakantieland bij de Belgen. Nadat de uitbraak van het coronavirus het aantal boekingen drastisch deed teruglopen, bracht het openen van de Europese binnengrenzen op 15 juni plots een ware stormloop teweeg op vakantieaccommodaties. Maar wat betekent dat nu concreet? Gaat de prijs van vakantieverblijven plots omhoog? En zijn er ook regio's waar het minder druk is? Een overzicht.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jelle De Cnodder

  Veel hangt ervan af hoe je op reis gaat... onze camping in Zuid frankrijk (waar we al jaren gaan) is geboekt en of je nu thuis zit of daar aan je tent, gevaarlijker is het niet... en winkelen moet je hier ook doen ze... en voor degene die geen peage willen betalen, route nationale gaat ook (en als je snachts rijdt heb je amper files)

 • Bart Tondeleir

  De hotels aan de Côte d'Azur hanteren nog steeds dezelfde prijs van vorig jaar. Ik weet niet waar jullie jullie informatie halen maar van die prijsverhoging en zo is er helemaal geen sprake. Het enigste dat duurder geworden is, maar dat is ook zo in België, zijn de boodschappen.

 • Dirk Vregels

  Enkel in Belgie mogen en zijn dus ook de prijzen gestegen, in Frankrijk is dit verboden.

 • Marcel Denruyter

  Zoals Bart hieronder schrijft zijn er zeker nog vele vrije logies in Frankrijk. Ook wij als kleinschalige Belgische B&B in Cabasse /Var (achterland van St Tropez) hebben maanden geen boekingen binnen gekregen en redelijk wat gasten stellen uit tot volgend jaar; dus hebben ook wij en vele andere collega’s nog lege kamers. En nee onze prijzen stijgen niet , wij geven zelfs een promotie om toch nog een goed kort seizoen te kunnen hebben. Het is een practhtig land met wel vriendelijke mensen.

 • Geert Verschaffelt

  Momenteel in Vaison-la-Romaine, zalig warm weer, terrasjes goed gevuld, raadgevingen worden opgevolgd. De camping voor 70% volzet. Zwembad en horeca open met beperkingen op aantal bezoekers. Het is hier goed toeven....