Normaal zijn het nu topdagen voor de skigebieden in Oostenrijk.
Volledig scherm
Normaal zijn het nu topdagen voor de skigebieden in Oostenrijk. © Shutterstock

Amper mensen in skigebieden Oostenrijk

Bekende skigebieden zoals Flachau en Zauchen in Oostenrijk liggen er op dit moment verlaten bij. Normaal ontvangen de gebieden zo’n 12.000 skiliefhebbers per dag. Nu zijn dat er maar enkele honderden. “Een ramp voor de toeristische sector", stelde VTM Nieuws-reporter Birgit Herteleer ter plaatse vast.

 1. REPORTAGE. Kalmste krokusvakantie ooit voor Belgen in Oostenrijk: “Hier blijven pistes leeg, terwijl Baraque Fraiture bomvol staat om met z’n allen op een krap weitje te gaan sleeën”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Kalmste krokusva­kan­tie ooit voor Belgen in Oostenrijk: “Hier blijven pistes leeg, terwijl Baraque Fraiture bomvol staat om met z’n allen op een krap weitje te gaan sleeën”

  Deze winter nog op de latten? Die hoop smelt als sneeuw voor de zon nu het verbod op niet-essentiële reizen opnieuw is vooruit geschoven. In de skigebieden is het ondertussen ijzig stil. Geen gekraak van snijdende ski’s in de sneeuw, geen klinkende schnaps-glaasjes, geen Anton uit de boxen. Belgen in Oostenrijk staan voor de kalmste krokusvakantie ooit. “Het lijkt hier wel een spookstad. Zò stil”, vertellen ze.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king