REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Amerikaanse gezondheidsautoriteiten waarschuwen: "Ga niet op cruise, ook niet als je gevaccineerd bent”

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben hun corona-waarschuwingsniveau voor cruiseschepen gisteren opgetrokken tot vier, het hoogste niveau dat er is. “Ga niet op cruise, ook niet als je gevaccineerd bent”, klinkt het onomwonden.

 1. Dubbelgesprek met Marc Van Ranst en Steven Van Gucht: “Elke dag worden we uitgemaakt voor pedofiel, massamoordenaar…”
  PREMIUM
  Showbizz

  Dubbelge­sprek met Marc Van Ranst en Steven Van Gucht: “Elke dag worden we uitgemaakt voor pedofiel, massamoor­de­naar…”

  Als viroloog blijven ze het liefst op de achtergrond, maar het afgelopen jaar groeiden Marc Van Ranst en Steven Van Gucht ontegensprekelijk uit tot échte BV’s. Met dank aan het coronavirus, dat nog steeds ons leven beheerst. In een dubbelgesprek praten ze over de soms giftige reacties die ze krijgen, hoe ze het afgelopen jaar hebben beleefd en wat het betekent om viroloog te zijn. En hoeveel verdienen ze nu eigenlijk écht als lid van de GEMS? “Wij hebben echt geen keuze. Je kan als viroloog in een pandemie niet zeggen: ‘Bekijk het maar, ik heb het gehad.’”
 2. Amerikaanse reiziger test positief op corona tijdens vlucht en moet zich isoleren op toilet
  Play
  Bizar

  Amerikaan­se reiziger test positief op corona tijdens vlucht en moet zich isoleren op toilet

  De Amerikaanse Marisa Fotieo heeft er een bewogen vlucht opzitten. Zo testte de vrouw in het midden van haar vlucht vanuit de Amerikaanse stad Chicago naar Reykjavik in IJsland positief op het coronavirus. Als gevolg moest ze zichzelf drie uur lang isoleren op het toilet van het vliegtuig. “Ik nam voor de zekerheid nog een test, en die was meteen positief”, aldus Fotieo. De vrouw deelde haar opmerkelijke ervaring op TikTok.
 3. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.