Amanda (32) wil droomreis maken van jaar. En daarvoor eet ze 8 maanden restjes van anderen

Facebook
Een Amerikaanse vrouw die er graag een jaar tussenuit wou en de wereld wilde zien, heeft haar droom op een opmerkelijke manier gerealiseerd. Amanda Holden (32) uit Portland had geen spaargeld en besloot dan maar haar uitgaven drastisch in te perken. En dat deed ze onder meer door alleen nog restjes van het eten van vrienden en collega's te eten.

'Dumpster Dog' - afvalcontainerhond - noemden haar collega's haar bij het bedrijf waar ze werkte, zo schrijft Amanda op een blog over haar experiment. "Ik werkte samen met veel mannen, dus er was altijd eten over", klinkt het. "Dat at ik dan op. Ik had er wel ál mijn humor en zelfspot voor nodig." (lees hieronder verder)

Facebook

Ze vertelde openlijk aan iedereen wat de bedoeling was. "De meeste mensen hadden er geen probleem mee", zegt ze. "Ze raakten eraan gewend dat ik bijvoorbeeld vroeg om het stuk pizza dat ze overlieten. Mijn baas kwam het pas te weten toen ik ontslag nam. 'Dus daarom eet je al die restjes op', reageerde hij met een opgetrokken wenkbrauw. Hij had me blijkbaar eens een half opgegeten burrito uit een vuilnisbak zien halen. Hij kon er wel mee lachen."

Shoppen
Acht maanden duurde het voor ze genoeg geld bij elkaar had. Naast het opeten van restjes had ze ook op haar uitgaven gelet bij het uitgaan en was ze minder gaan shoppen. Alles samen kon ze zo 26.000 euro opzijzetten. En daarmee stapte ze op het vliegtuig naar Zuid-Amerika. (lees hieronder verder)

Facebook

Intussen is ze terug en heeft ze een eigen zaak opgestart. En geeft ze lezingen over het bijzondere hoofdstuk in haar leven. "Als twintiger was ik niet echt bezig met geld. Ik amuseerde me en spaarde niet. Maar eigenlijk deed ik mijn job niet graag en wilde ik iets anders. Op reis ontdekte ik dat ik een passie had om vrouwen op een aangename manier aan te leren hoe ze aan financiële planning konden doen. En dat is wat ik nu met mijn nieuwe zaak ook doe", zegt ze nog.

Facebook