De vernieuwde coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en bestrijding (ECDC).
Volledig scherm
De vernieuwde coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en bestrijding (ECDC). © ECDC

Alsmaar minder rood op Europese coronakaart

Europa kleurt alsmaar minder rood. Dat blijkt donderdag uit de Europese coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en bestrijding (ECDC). Noord-Italië en Denemarken kleuren grotendeels groen, terwijl ook grote delen van Frankrijk en Spanje niet langer rood kleuren.

2 reacties

 • Annick Janssens

  1 jaar geleden
  Normaal nu er minder getest wordt om te reizen.
 • Glenn Heylen

  1 jaar geleden
  Het is weer mooi groen in de landen met de laagste vaccinatiegraad.
 1. Opstand uitgebroken na blikseminslag op vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife: “Totale chaos”
  85

  Opstand uitgebro­ken na bliksemin­slag op vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife: “Totale chaos”

  Een vliegtuig van Brussels Airlines dat op weg was naar Tenerife is woensdag, nadat het was getroffen door een blikseminslag, gestrand op Gran Canaria. Toen de 155 passagiers - die bijna op hun eindbestemming waren - te horen kregen dat ze vanwege een technisch mankement zouden terugvliegen naar Brussel, brak een opstand uit. “Totale chaos”, zegt iemand die op het vliegtuig zat. “De situatie is uit de hand gelopen”, bevestigt Brussels Airlines.
 2. Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”
  PREMIUM

  Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. In hun hoofd speelden Yves (45) en Sofie (42) Laurijssens al lang met het idee om ooit de Kempen te ruilen voor een warm, exotisch oord. Uiteindelijk werd het Valencia, waar ze zonder ervaring een succesvol wijnhuis – Bodega de Moya – uit de grond stampten. “Het is een cliché, maar het leven is hier echt siësta, fiësta en playa!”