Vandaag is het exact acht jaar geleden dat een Airbus een noodlanding maakte op de Hudson.
Volledig scherm
Vandaag is het exact acht jaar geleden dat een Airbus een noodlanding maakte op de Hudson. © REUTERS

Al 70.000 vogels gedood sinds Hudsonlanding om vliegroutes New York vrij te maken

Sinds de vorig jaar verfilmde Hudsonlanding - met een verbluffende Tom Hanks in Miracle on the Hudson - werden er al 70.000 vogels afgemaakt om de vliegroutes in en rond New York City vrij te houden. Desondanks steeg het gemiddelde jaarlijkse aantal botsingen tussen vliegtuigen en vogels na 2009.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Twintigtal touroperators voeren boekingsstop in voor reizen tot 1 april

  Twintigtal touropera­tors voeren boekings­stop in voor reizen tot 1 april

  Een groep van 26 touroperators gaat niet langer niet-essentiële reizen die tot 1 april zouden plaatsvinden aanbieden aan reizigers. Er geldt al een verbod op niet-essentiële reizen tot 1 maart, maar deze touroperators gaan, samen met de actiegroep SOS Travel #Save or Sink, woensdag nog een stapje verder. De sector wil daarmee een signaal geven van "solidariteit en actieve medewerking richting politiek, virologen en consument", klinkt het.
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg