Air Belgium lanceert midden december directe lijn van Zaventem naar Mauritius

Air Belgium vliegt vanaf december ook naar Mauritius.
ShutterStock/PN Air Belgium vliegt vanaf december ook naar Mauritius.
Air Belgium lanceert midden december een nieuwe directe verbinding naar het exotische vakantie-eiland Mauritius. Dat heeft de Waalse luchtvaartmaatschappij Vertrekken doe je op Brussels Airport. 

Air Belgium vliegt al vanaf Charleroi op Martinique en Guadeloupe. Momenteel liggen die vluchten wel stil door de uitbraak van het coronavirus. Pas op 15 juli zullen ze hernomen worden.

Nederlandse Antillen

Air Belgium wil in de loop van volgend jaar ook naar de Nederlandse Antillen en de Verenigde Staten gaan vliegen. 

Het bedrijf meldt verder dat het 2019 afsloot met een omzet van 62,5 miljoen euro en een winst voor belasting van 5,6 miljoen euro. Twee weken geleden raakte nog bekend dat v
erschillende Waalse en federale overheidsvehikels de wankele luchtvaartmaatschappij 6 miljoen euro extra kapitaal toestaken.

Net als de hele luchtvaartsector is Air Belgium fors getroffen door de coronacrisis. Bovendien zijn de fundamenten van Air Bel­gium bijzonder broos. Het bedrijf is opgericht in 2016 om vanuit Charleroi naar China te vliegen. Maar het bedrijf incasseerde de ene na de andere tegenvaller.

Zo moest Air Belgium eindeloos wachten op een Belgische vlieglicentie. Vier maanden nadat de vluchten naar China waren opgestart, moest Air Belgium de lijn stilleggen wegens een geschil met zijn Chinese touroperator.

Omzet

Air Belgium, dat ruim 350 mensen tewerkstelt, wist in de maanden april en mei een omzet van 10,5 miljoen euro te realiseren dankzij cargo- en repatriëringsvluchten. Het bedrijf heeft 2019 afgesloten met een omzet van 62,5 miljoen euro en een winst voor belasting van 5,6 miljoen euro.

Lees ook: Is er al een reisverzekering die corona dekt? Kies ik beter een coronavoucher of een terugbetaling? De meest prangende reisvragen beantwoord (+)

Bekijk ook:

Zo zullen we opnieuw veilig kunnen reizen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • peter maas

    Kan jullie nu al vertellen dat ze duurder gaan zijn dan KLM en andere,met dezelfde bestemmingen.