Afrikaanse varkenspest houdt wandelaars en fietsers nog tot 15 mei uit Luxemburgse bossen

In maart bouwde het leger een hek aan de grens met Luxemburg om de besmette everzwijnen buiten te houden.
Photo News In maart bouwde het leger een hek aan de grens met Luxemburg om de besmette everzwijnen buiten te houden.
Het verkeersverbod in de bossen in de provincie Luxemburg waar de Afrikaanse varkenspest heerst, wordt verlengd tot 15 mei. Dat heeft Waals minister van Leefmilieu en Natuur Céline Tellier (Ecolo) gemeld. 

De verlenging van het verbod voor wandelaars en fietsers dringt zich volgens Tellier op omdat het virus nog steeds aanwezig is. Intussen wordt de jacht op everzwijnen en de inzameling van kadavers voortgezet, aldus de minister. Ze hoopt dat alle everzwijnen tegen maart uit de besmette zone verdwenen zullen zijn. 

De uitzonderingen op het verkeersverbod worden wel uitgebreid om bepaalde professionele activiteiten in het bos toe te laten, zoals de inventaris van bosbestanden en aanplantingen. 

Sinds de uitbraak van de epidemie in de herfst van 2018 zijn 4.622 everzwijnen geanalyseerd. Bij een aantal van deze dieren is de analyse nog bezig. 831 van de onderzochte everzwijnen bleken positief te testen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.