Enkele toeristen op de Trolltunga (letterlijk: tong van de trol).
Volledig scherm
Enkele toeristen op de Trolltunga (letterlijk: tong van de trol). © TripAdvisor

Adembenemend? Dit is de harde realiteit achter een van de populairste toeristische attracties ter wereld

ReizenJe hebt er misschien ook al eens een foto van voorbij zien komen op sociale media: Trolltunga in Noorwegen, een rotsformatie die bijna horizontaal uit een berg steekt en ongeveer 350 meter boven het meer Ringedalsvatnet hangt. Dé plaats voor het perfecte vakantiekiekje. Alleen, de werkelijkheid is enigszins anders dan de vele beelden doen vermoeden.

37 reacties

 • Ineke Visser

  5 jaar geleden
  Maak maar eens een rustige foto van de zonsopgang bij Ayers Rock/Uluru vanaf een parkeerplaats waar 50 andere bussen staan.
 • Marnix Malone

  5 jaar geleden
  Hetzelfde geldt voor de Machu Piccu, de Eifeltoren, de pyramides van Cheops, ... Maar niet voor het Atomium!
 • Els P

  5 jaar geleden
  Je kan ook deze speciale plekken bezoeken en GEEN foto nemen, trouwens, alle foto's staan al lang op het internet. Maar ja, narcisten zijn niet te stoppen.... O wat zijn we toch allemaal speciaal....
 • dirk de smet

  5 jaar geleden
  dit zou een vak in het onderwijs moeten worden ,ruim uw troep op ,jong geleerd is dus oud gedaan,nu is er geen enkel respect voor onze aarde door oud of jong,en al zeker niet door deze die er poen aan verdienen ,de mens is een beest die zijn eigen nest bevuilt en er in zal vergaan,het is niet ver meer weg ,milieu tax en waarom wat is er veranderd met poen te geven die verdwijnt in zakken ,en het milieu word er niet beter van ,
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Toeristen, hét fenomeen van een decaderende samenleving. Klagen en zagen over hoe slecht ze het hebben maar wel de wereld letterlijk onder de voet lopen om toch maar aan hun zelfgenoegzame driften tegemoet te komen.