Aantal doden door vliegtuigongeval is in 2018 drastisch gestegen

Archiefbeeld ter illustratie
AFP Archiefbeeld ter illustratie
Het aantal mensen dat bij vliegtuigongevallen om het leven kwam, is in 2018 drastisch gestegen volgens deskundigen. Hoewel het aantal zware ongevallen in de burgerluchtvaart bijna hetzelfde was als vorig jaar, steeg het aantal doden wereldwijd. Het verdict? 559 slachtoffers stierven in 2018 door een vliegtuigongeval. 

Het jaar 2018 kan door bovenstaande cijfers als "terug naar normaal" omschreven worden. Dat zegt Jan-Arwed Richter, hoofd van het bureau voor analyse van vliegtuigongevallen (JACDEC)

Richter wees erop dat 2017 een uitzonderlijk jaar was voor de veiligheid in de wereldwijde luchtvaart met zeer weinig slachtoffers. Volgens de analyse die JACDEC voor het luchtvaartmagazine Aero International maakte, ligt het aantal slachtoffers van 2018 boven het tienjarige gemiddelde van 448 doden, maar onder het 25-jarige gemiddelde van 844 doden.

JACDEC registreert en analyseert al bijna dertig jaar de ongevallen en zware incidenten in de burgerluchtvaart. Daarbij wordt rekening gehouden met alle vliegtuigen van meer dan 5,7 ton of meer dan negentien zitplaatsen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido van der smissen

    allamaal door geldgewin,geen voldoende onderhouden