VTM
Volledig scherm
PREMIUM
© VTM

Aanmelden of vrij naar het strand? ‘Bevrijdingsfeesten’ of helemaal niks? Zo gaan we deze zomer naar de kust

Van het ene “bevrijdingsfeest” na het andere in Middelkerke tot “geen enkel evenement” in Knokke-Heist. Nooit eerder zal de Kust zo verdeeld zijn als komende zomer, zo blijkt uit een rondvraag bij de tien kustgemeenten. Waar enkele badplaatsen zich in de eerste vakantieweken vooral op een veilig strand willen concentreren met een aanmeldingsplicht en druktebarometer, trekt Jean-Marie Dedecker direct alle registers open: “Middelkerke wordt dé place to be, met meer evenementen dan ooit. De mensen willen weer leven.” 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. De opvallendste nieuwigheden in wandel- en fietsvakanties deze zomer: “Van ‘women only’ hiken tot wandelen en yoga”

  De opvallend­ste nieuwighe­den in wandel- en fietsvakan­ties deze zomer: “Van ‘women only’ hiken tot wandelen en yoga”

  Tijdens het weekend van 18 en 19 februari luidt de Fiets- en Wandelbeurs traditioneel het nieuwe vakantieseizoen in. ‘Women only’ hikes, fietstochten met een historisch verhaal, een mix van wandelen en yoga én de betaalbare Costa Brava: onze reisspecialist Johan Lambrechts tipt de belangrijkste nieuwigheden voor deze zomer en bespreekt enkele handige attributen voor wandelaars en fietsers.
 3. Onze reisexpert tipt manieren om goedkoop een auto te huren op vakantie: “De prijsverschillen zijn gigantisch”
  PREMIUM

  Onze reisexpert tipt manieren om goedkoop een auto te huren op vakantie: “De prijsver­schil­len zijn gigantisch”

  Een auto huren op vakantie kan een flinke hap uit je reisbudget bijten. Gelukkig is het weer een stukje goedkoper dan afgelopen zomer, toen de schaarste de prijzen fel opdreef. Toch zijn er nog manieren om nog veel meer te besparen, weet onze reisexpert Johan Lambrechts. “In Italië kunnen de verschillen tussen de goedkoopste en duurste huurperiode oplopen tot 700 procent.”