60 landen in 3 jaar: dat levert deze prachtige timelapse op

In 2011 besloot Walter Chang zijn job in de Verenigde Staten op te zeggen. Hij was op dat moment al enkele jaren aan het sparen om de wereld rond te trekken en voelde dat het tijd was om zijn droom na te jagen. Het werd een geweldig avontuur van drie jaar waarbij hij maar liefst 60 landen doorkruiste. En in dit 4 minuten durende filmpje kan je even meegenieten.

Het was naar verluidt pas de derde keer dat hij de VS verliet, maar het werd een reis die zijn leven zou veranderen. "Eén jaar veranderde al snel in twee. En twee werden er drie", vertelt de 28-jarige man. "Elke vreemde nieuwe plek was opwindend - een overvloed aan nieuwe ervaringen." Om de kosten te drukken reisde hij vaak te voet of nam hij de trein. "Ik sliep in luchthavens, kampeerde en sliep bij mensen thuis via Couchsurfing."

En lang niet alles was altijd even leuk: "Ik had ook slechte ervaringen. Zo kreeg ik verschillende keren een voedselvergiftiging, raakte door diefstal alles kwijt in Chili en stierf bijna toen mijn auto kantelde in de woestijn van Namibië."

Chang hoopt via Kickstarter 12.000 dollar in te zamelen om een boek uit te geven met zijn foto's en verhalen van onderweg. Hij gaf het project de naam 'We Call This Home'. "Op deze manier reizen is een leerrijke ervaring en een investering in jezelf", schrijft hij. "Je krijgt te zien hoe andere mensen leven en hoe zij naar het leven kijken."

"Ik heb erg veel geluk gehad om op zo'n avontuur te gaan." In een reactie op Youtube liet de man weten dat hij ongeveer 20.000 dollar per jaar opzij had gezet voor de wereldreis, maar dat het natuurlijk ook voor minder kan.

Voor meer foto's van zijn reizen kan je op Instagram terecht.

Een foto die is geplaatst door Walter Chang (@wecallthishome) op

Een foto die is geplaatst door Walter Chang (@wecallthishome) op

Een foto die is geplaatst door Walter Chang (@wecallthishome) op