Exclusief voor abonnees

6 vragen over het terugkeerformulier: waar gaat het naartoe? En wie bekijkt het?

Met het vliegtuig terugkeren naar ons land lukt niet zonder 'Passenger Locator Form'. Met de auto of de trein is dat veel makkelijker te omzeilen.
BELGA Met het vliegtuig terugkeren naar ons land lukt niet zonder 'Passenger Locator Form'. Met de auto of de trein is dat veel makkelijker te omzeilen.
Net terug uit het buitenland of een pint gaan pakken op café? Niemand ontsnapt aan het terugkeerformulier of de registratieplicht. Maar wordt er ook iets gedaan met die gegevens, en wie kan ze allemaal inkijken?

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dian Jans

  Je kan het ook op je gsm invullen, krijg je code , die vul je in en de qr wordt je opgestuurd. Dan ben je in orde.

 • Daniel Meuleman

  Kan er nu eens iemand uitleggen wat je moet doen als je alleen maar een gsm hebt. Je bent toch niet verplicht om een pc, smartphone en printer te hebben en wie dat niet heeft , boete? Kan toch niet. Kan iemand uitleg geven?

 • Martin Mariën

  Martin Marien Volgens Moykens heeft zij weet dat er 1 of 2 keer een gezondheidsinspecteur verplichte registratieformulieren heeft opgevraagd in bijvoorbeeld een restaurant(lees horeca) hallo, dan zouden er nog maar 1 of 2 besmettingen hebben plaats gevonden in die gelegenheden. Eerlijk blijven hé.

 • heiko werner

  Op het formulier staat enkel dat je als je met de vliegtuig komt het binnen de 48 vooraf moet invullen en bij U hebben, voor de rest moet je niets doen! Als je op een ander manier binnen komt dan moet je het ook opsturen. Hoe gaan zij nu tracing doen bij vliegtuig passagiers met enkel het papieren formulier? En da voor hebben taalvaardigen hoeveel euro's mogen ontvangen?

 • Marinka Dumon

  Als je zo snel een sms ontvangt, gevolgd door de activeringscodecode ... waarom dan geen testing vlakbij de vlieghavens ? Aan de hand van het rijksregisternummer weet men waar je woont. (Het is maar een idee).