Hotel Fabiola in Leysin (kanton Vaud).
Volledig scherm
Hotel Fabiola in Leysin (kanton Vaud). © Intersoc

550 landgenoten in twee Intersoc-hotels in rode zone, Zwitserland snapt er niets van: “België heeft meer besmettingen dan wij”

Het reisadvies voor de Zwitserse regio rond het Meer van Genève met onder meer de steden Genève, Montreux en Lausanne, is door Buitenlandse Zaken aangescherpt naar code rood. Wie bij Intersoc, de reisorganisatie van de Christelijke Mutualiteiten (CM), een reis had geboekt voor de getroffen gebieden, mag daardoor niet meer afreizen. 550 toeristen die nu al ter plaatse zijn, mogen nog blijven, maar moeten bij thuiskomst verplicht in quarantaine en zich laten testen. Verscheidene Zwitserse politici snappen trouwens niet waarom de Belgische autoriteiten tot dat besluit gekomen zijn. “Het aantal besmettingen in België ligt hoger dan in onze kantons”, klinkt het.

47 reacties

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 jaar geleden
  Aan het overgrote merendeel van de reacties merk je heel duidelijk dat de meeste mensen echt wel weten wat je al dan niet moet doen. Een kleine minderheid blijft ziende blind. Of gewoon te stom om te snappen wat er aan de hand is.
 • Ingrid Asseloos

  1 jaar geleden
  We zouden beter massaal stoppen met belastingen te betalen vanwege onkunde overheid.
 • geert vlietinck

  1 jaar geleden
  Wanneer wordt onze kust met al zijn strandbars en overvolle winkelstraten en stranden ook code rood maar dat zijn heilige huisjes zeker?
 • bob gosselin

  1 jaar geleden
  Gekende achalasie met zeer breed openstaande distale slokdarm en nasogastrische sonde correct in situ.
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Het is nog niet erg genoeg dat de sossen de Belgen al pesten, dat ze nu ook de verschillende landen en de Belgen die daar zijn ook al beginnen te pesten. en zomaar alles beginnen rood te kleuren. en maak de rekening eens 550 X 45€ is dus zuivere kassa, want deze testen worden dus niet terugbetaald door de ziekenkas. Goed gezien he.