Shutterstock / Marcelo Rodriguez
Volledig scherm
© Shutterstock / Marcelo Rodriguez

3.200 jongeren die gaan skiën met CM-jeugddienst Kazou hebben vaccinatie- of herstelcertificaat nodig

Tijdens de krokusvakantie willen 3.192 jongeren en 452 vrijwilligers op skivakantie gaan met Kazou, de jeugddienst van de Christelijke Mutualiteit (CM). Omdat niet alle landen dezelfde regels hanteren rond coronacertificaten, heeft Kazou beslist dat wie meereist een geldig vaccinatie- of herstelcertificaat nodig heeft, zo meldt de jeugddienst vanavond in een persbericht.

  1. Hoe rijd je veilig met je elektrische wagen in de sneeuw? “De trekkracht is meestal een voordeel, maar niet op een gladde ondergrond”
    PREMIUM

    Hoe rijd je veilig met je elektri­sche wagen in de sneeuw? “De trekkracht is meestal een voordeel, maar niet op een gladde ondergrond”

    Het is bijna krokusvakantie: voor heel wat Belgen hét moment voor een welverdiend weekje genieten in de sneeuw. Een avontuur dat steeds meer mensen ondernemen met een elektrische auto. Maar met een ‘EV’ in de sneeuw rijden is toch wel wat anders dan met een klassieke wagen. HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn kroop achter het stuur, zocht naar de limieten en legt uit waar je moet op letten. “Eén ding is zeker: als je begint te schuiven is er geen houden meer aan.”