Gele hesjes maakten vorig jaar onder meer in Nice een flitspaal onklaar.
Volledig scherm
Gele hesjes maakten vorig jaar onder meer in Nice een flitspaal onklaar. © photo news

29 procent minder flitsboetes voor Belgen in Frankrijk deze zomer door ‘gele hesjes’

De voorbije zomer kregen Belgische automobilisten 29 procent minder snelheidsboetes vanuit Frankrijk tegenover vorige zomer. Dat blijkt uit cijfers die mobiliteitsclub VAB kreeg van de Franse overheid. In de eerste 8 maanden van 2019 gaat het zelfs om 33 procent minder boetes. De Franse overheid geeft hiervoor zelf als reden het groot aantal flitspalen dat vernield werd door de 'gele hesjes'.

15 reacties

 • Hedwig Moerman

  3 jaar geleden
  Stond hier nu niet op 12 augustus in de krant dat er 8% meer belgen geflitst waren? Jullie zijn echt de dag allemaal in gazette vorm. Gewoon vulling zonder de feiten nog te controleren
 • Maria Nuytkens

  3 jaar geleden
  Rij al 30 jaar door Frankrijk en Spanje en heb tot nu toe 1 ( één ) boete gekregen. Maar ja, hou u aan de opgelegde snelheid, das goekoper en ik ben nog nooit veel later toegekomen op mijn bestemming.
 • pipo de clown

  3 jaar geleden
  Dat is dus ruim 20 miljoen euro aan boetes en daar kunnen ze dan nieuwe flitspalen voor kopen.
 • Tony Van De Perre

  3 jaar geleden
  Belgen worden het meest geflitst in Frankrijk omdat Belgie als enige land de eigenaar van de nummerplaat doorgeeft.
 • Daniel Wijns

  3 jaar geleden
  Ik ben dit jaar ook naar Frankrijk geweest. Ik zou toch ook graag de statistieken van de Fransen eens zien. Als je aan de snelheid houd razen ze je voorbij zoals wilde beesten en dit vooral op de kleinere wegen. Het bumperkleven hebben ze ook nog niet afgeleerd. En wetende dat ze geen held zijn in het goede autorijden.