22 inzittenden attractie Plopsa Coo weer op begane grond

Foto: Twitpic.
UNKNOWN Foto: Twitpic.

De ruim twintig bezoekers die deze namiddag enkele uren vastzaten in een attractie in het attractiepark Plopsa Coo in Stavelot, in de provincie Luik, hebben opnieuw vaste grond onder de voeten. Dat meldt het park in een persbericht.

De 22 inzittenden kwamen rond 14.30 uur op zo'n 30 meter boven de grond vast te zitten in de kettingcarrousel Mega Mindy Flyer. De technische dienst van het park probeerde de attractie aanvankelijk manueel te deblokkeren, maar verwittigde de hulpdiensten toen dat niet onmiddellijk lukte. Omwille van de strikte veiligheidsvoorschriften en -procedures bleven de mensen lang vastzitten, verklaart Plopsa Coo.

Onlangs nog gekeurd
De brandweer diende de inzittenden een voor een te evacueren. Alle inzittenden zouden naar verluidt rustig gebleven zijn. Rond 17.15 uur stonden de onfortuinlijke bezoekers allemaal veilig terug op de begane grond. Plopsa bevestigt dat er nooit sprake is geweest van gevaar.

De Mega Mindy Flyer werd "bij aanvang van het seizoen nog een laatste keer gekeurd en goed bevonden door TUV België, de Belgische keuringsinstantie voor attractieparken, en dit zonder opmerkingen", luidt het. De attractie werd pas zaterdag in gebruik genomen en blijft gesloten tot verder overleg met alle betrokken instanties.

Zelfde attractie ook in De Panne
Dezelfde attractie staat al sinds 2006 in Plopsaland De Panne (SpringFlyer) en die ondervond tot op heden nog geen technische problemen. (belga/ka/jv)

UNKNOWN